Οι αυτόχθονες δεν γιορτάζουν

 

www.mapuexpress.org

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη μεγάλη διαδήλωση που θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου στο Σαντιάγκο, όπου χιλιάδες Μαπούτσε υπερασπιζόμενοι τους αγώνες των προγόνων τους θα ζητήσουν να σταματήσει η κατοχή της γης τους από το χιλιανό κράτος, σε συνεργασία με ντόπιους γαιοκτήμονες και διάφορες πολυεθνικές. Η κινητοποίηση γίνεται κάθε χρόνο με αφορμή την επέτειο της άφιξης του Κολόμβου στην Αμερική το 1492, που στην Χιλή είναι επίσημη αργία, αλλά για τους αυτόχθονες θεωρείται η αρχή της ισπανικής αποικιοκρατίας.

 

 

Δικαίωμα στη στέγαση

 

https://twitter.com/barinamayanlar

Με τις κατασκηνώσεις που κάνουν στα πάρκα και στις πλατείες διαφόρων πόλεων, συνεχίζονται στην Τουρκία οι κινητοποιήσεις των φοιτητών που διαμαρτύρονται ενάντια στην στεγαστική κρίση, αφού από πέρυσι τα ενοίκια των σπιτιών έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 55%. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων στα τουρκικά πανεπιστήμια την επόμενη εβδομάδα, ενώ να σημειωθεί ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων φοιτητών είναι περίπου 8,2 εκατομμύρια και στις φοιτητικές εστίες υπάρχουν 719.567 θέσεις.

 

 

Θυμόμαστε τη σφαγή

 

https://www.instagram.com/comite_68

Συνεχίζοντας την παράδοση, χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σήμερα στην πόλη του Μεξικού 53 χρόνια μετά τη σφαγή των περίπου 300 φοιτητών από τον στρατό στις 2 Οκτωβρίου 1968, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης ενάντια στην αυταρχική εξουσία του PRI που βρισκόταν σχεδόν 40 χρόνια στην κυβέρνηση. Οι κινητοποιήσεις είχαν ξεκινήσει τον Ιούλιο με αφορμή το τεράστιο κόστος των ολυμπιακών αγώνων, που έφτανε τα 7,5 δισ. δολάρια, και βασικά αιτήματα του κινήματος ήταν δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, και δουλειά για όλους. 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet