Σε πτέρυγα παλιού Νοσοκομείου (κτίστηκε το 1956) της Κεντρικής Μακεδονίας, στεγάζεται Μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας. Το Νοσοκομείο ο εξοπλισμός του και οι εγκαταστάσεις εγκαταλελειμμένα για πάνω από 15 χρόνια. Καμία προσπάθεια από κανέναν για την αξιοποίηση του χώρου και, χωρίς ουσιαστική φύλαξη, απετέλεσε πεδίο λεηλασίας, κυρίως του εγκαταλελειμμένου εξοπλισμού. Η Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας τροφοδοτείται με ηλεκτρικό ρεύμα μέσης τάσης, το οποίο διέρχεται μέσω μιας λαβυρινθώδους όδευσης μέσα από τα υπόγεια του τεράστιου παλιού Νοσοκομείου.

Την Παρασκευή κάποιος «φτωχοδιάβολος», θέλοντας να βγάλει μεροκάματο, προσπάθησε να κόψει κομμάτι του καλωδίου, για να εκμεταλλευτεί τον χαλκό του, χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα ακατάλληλο όργανο, έχοντας άγνοια του κινδύνου που διέτρεχε, γιατί ως γνωστό οι φτωχοδιάβολοι δε γνωρίζουν από τέτοιες λεπτομέρειες. Γιατί ως γνωστό οι φτωχοδιάβολοι συνήθως δεν τελειώνουν ούτε το Δημοτικό. Το αποτέλεσμα ήταν να κοπεί το καλώδιο και μαζί μ’ αυτό και η τροφοδοσία του ηλεκτρικού ρεύματος της μονάδας υγείας και να πιαστεί ο φτωχοδιάβολος, σαν τον ποντικό στη φάκα, μέσα στο υπόγειο.
Η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση της μονάδας υγείας, παρ’ ότι το γεγονός το πληροφορήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι, μέχρι το απόγευμα είχε αποκαταστήσει τη ζημία, με αποτέλεσμα να μην ακυρωθεί ο εμβολιασμός 145 ατόμων το Σάββατο το πρωί από την μονάδα υγείας, με κόστος λίγο πάνω από τα 1.000 ευρώ.
Όμως ο φτωχοδιάβολος που πιάστηκε, αντιμετώπισε το αυτόφωρο και την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία τον τιμώρησε με 2,5 χρόνια φυλακή, χωρίς αναστολή.
Τιμώρησε δηλαδή κάποιον που δεν ήξερε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που έκανε, ούτε τι συνέπειες θα είχε, γιατί απλά δεν γνώριζε, γιατί απλά δεν πήγε σχολείο, γιατί απλά καταδικάστηκε να ζει στο περιθώριο της κοινωνίας.
Τιμώρησε κάποιον γιατί έκανε μια ζημιά λίγο πάνω από τα 1.000 ευρώ στο Δημόσιο. Θα μείνει δηλαδή στη φυλακή για 2,5 χρόνια, η οικογένειά του δεν θα έχει κάποιον να την στηρίζει, αλλά αποδόθηκε Δικαιοσύνη.
Προφανώς γιατί το να προσπαθήσεις να κλέψεις καλώδια αξίας ούτε 100 ευρώ και να προκαλείς ζημία των 1.000 και κάτι ψιλά ευρώ, κοστίζουν περισσότερο στην εθνική Οικονομία από το να χαρίζεις 120.000.00 ευρώ σε πολιτικό φίλο.
Προφανώς μια τέτοια κλοπή είναι χειρότερη από απ’ ευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, προφανώς μια τέτοια κλοπή είναι χειρότερη από την ενίσχυση στις τράπεζες, προφανώς μια τέτοια καταδίκη είναι πολύ σημαντικότερη από την ασυλία σε τραπεζικά στελέχη τα οποία συμμετείχαν σε «πάρτι» δανειοδοτήσεων,
προφανώς μια τέτοια καταδίκη είναι πολύ σημαντικότερη, από το να παραμείνουν στη φυλακή αυτοί που κατέκλεψαν τη ΔΕΗ, προφανώς μια τέτοια καταδίκη είναι πολύ χρησιμότερη στην κοινωνία από την απελευθέρωση καταδικασμένων εγκληματιών της Χρυσής Αυγής ή τη μεταφορά τους σε Αγροτικές Φυλακές.
Ελπίζουμε ο εγκληματίας αυτός να μην έχει δικαίωμα στη μεταφορά του σε Αγροτικές Φυλακές ή να μην μπορεί να κάνει εκπομπές και να συμμετέχει ενεργά στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το κελί του.
Δικαιοσύνη απεδόθη!

 

Κ. Γ. Κ.

Πρόσφατα άρθρα ( Κοινωνία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet