Η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έρχεται μετά από μία ακόμα χυδαία αντικομουνιστική τοποθέτησή του, μία ακόμα προσπάθεια αναθεώρησης της ιστορίας εντός του Κοινοβουλίου.

Γρήγορα ήταν τα αντανακλαστικά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Απάντησε άμεσα και σε έντονο ύφος στον ακροδεξιό βουλευτή. Ο πρωθυπουργός διέγραψε τον Μπογδάνο μετά την εμφυλιοπολεμική θέση του και την έκρηξη του υπουργού.

Τί στάση όμως υιοθέτησε το Μαξίμου απέναντι στην πρόσφατη αναπαραγωγή της «θεωρίας των δύο άκρων» -εξίσου ανιστόρητη και αντικομουνιστική- μετά τα επεισόδια των ναζί στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης;

Υπενθυμίζεται πως αναπαρήχθη από τον υφυπουργό Παιδείας, τον υπουργό Ανάπτυξης, κυβερνητικούς βουλευτές και φιλοκυβερνητικούς δημοσιολογούντες. Όχι μόνο δεν την καταδίκασε το Μαξίμου, αλλά την υιοθέτησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αντίθετα, ο Νίκος Δένδιας πήρε ξεκάθαρες αποστάσεις και τότε από τις ανιστόρητες χυδαιότητες καταδικάζοντας τους νεοναζί εγκληματίες. Το εσωκομματικό ηγετικό προφίλ του Δένδια ενισχύεται διαρκώς.

Η σημερινή διαγραφή του Μπογδάνου λοιπόν έρχεται ως ειλικρινή επιθυμία του Μητσοτάκη να τιμωρήσει όσους επενδύουν στην ακροδεξιά, σε «θεωρίες των δύο άκρων» και σε εμφυλιοπολεμικές κορώνες ή μήπως ως αντίδραση στη δημοφιλία Δένδια;

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει ειλικρινώς να ξεκόψει κάθε ψηφοθηρική σχέση με την ακροδεξιά, τότε φανταζόμαστε πως πέρα από τις δηλώσεις Μπογδάνου θα υπάρχει έντονη ενόχληση και από τις δηλώσεις Συρίγου, Γεωργιάδη, Οικονόμου, Βορίδη, Σαμαρά.

Αν πάλι η ενόχληση περιοριστεί στη διαγραφή Μπογδάνου, τότε μάλλον βλέπουμε το Μαξίμου να ακολουθεί τη γραμμή Δένδια, με το βλέμμα στο εσωτερικό του κόμματος και στη δυσκολία ισορροπίας μεταξύ Δένδια και Σαμαρά, κεντροδεξιάς και ακροδεξιάς.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet