Σπάσε τη σιωπή σου

 

bidarzani.com

 

Συνεχίζεται στο Ιράν η φεμινιστική εκστρατεία που καλεί τις γυναίκες να καταγγέλλουν τα περιστατικά έμφυλης βίας που δέχονται, και παράλληλα ζητά την αναγνώριση του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης από το ιρανικό ποινικό δίκαιο. Σε μια έντονα πατριαρχική κοινωνία που οι γυναίκες βιώνουν πολλαπλούς αποκλεισμούς, και μια σειρά άγραφων νόμων όπως ο «νόμος της τιμής» υπαγορεύουν τις συμπεριφορές τους, η πρωτοβουλία προσπαθεί να σπάσει η σιωπή των γυναικών επισημαίνοντας παράλληλα ότι καμία δεν είναι μόνη.

 

Αποχή από την εκλογική φάρσα

 

www.facebook.com/ArticulacionNic

 

Κάλεσμα για μαζική αποχή από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ώστε να μην νομιμοποιηθεί η διαιώνιση του Ντανιέλ Ορτέγκα στην εξουσία, κάνουν δεκάδες οργανώσεις στη Νικαράγουα. Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πρόκειται για μια εκλογική φάρσα, αφού το καθεστώς έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ανώτατου εκλογικού συμβουλίου, του στρατού και της αστυνομίας, και με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στη φυλακή μετά το πογκρόμ του Ιουνίου, ετοιμάζεται για μια απάτη τεραστίων διαστάσεων.

 

Ενάντια στον βασιλιά

 

act4dem.net

 

Χιλιάδες εξόριστοι ταϊλανδοί διαδήλωσαν τη Δευτέρα έξω από το διεθνές δικαστήριο της Χάγης και την έδρα του ευρωκοινοβουλίου, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση ενάντια στο βασιλιά της Ταϊλάνδης Μάχα Βαγιραλονγκόρν. Όπως ανέφεραν, ο βασιλιάς είναι συνένοχος για την άγρια καταστολή της χούντας εναντίον όσων ζητούν εκλογές, νέο Σύνταγμα, και αποκατάσταση της δημοκρατίας, καθώς και για τις περισσότερες από 700 συλλήψεις από το καλοκαίρι του 2020 που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, με τους συλληφθέντες να κινδυνεύουν με πολυετή φυλάκιση.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet