«Χαρακτηριστικά γνωρίσματα»

 

 

 

«Χαρακτηριστικά γνωρίσματα» (Sin senas particulares) της Φερνάντα Βαλαντές: Μια ιστορία των συνόρων. Εκείνης της γραμμής που ορίστηκε αυθαίρετα για να ξεχωρίζουν τα όρια των κρατών και να χωρίζουν τους ανθρώπους. Ανθρώπους όπως ο Μιγκέλ, ο οποίος πέρασε από το Μεξικό στις ΗΠΑ αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Ο οποίος όμως απελάθηκε και γυρίζει πίσω στην πατρίδα του έχοντας στο νου τη λαχτάρα να ξαναδεί τη μητέρα του. Εκεί στις παραμεθόριες εκτάσεις, η Μαγκνατλένα αναζητά το γιο της ο οποίος χάθηκε προσπαθώντας να περάσει από την άλλη πλευρά, προς τον «παράδεισο». Περιοχές βίας, παρανομίας και συνεχών κινδύνων. Εκεί ο Μιγκέλ και η Μαγκνταλένα θα συναντηθούν. Είναι δύο άνθρωποι οι οποίοι αναζητούν την παρηγοριά από τα βάσανά τους. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Σάντανς και Χρυσός Αλέξανδρος στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

«Η τελευταία μονομαχία» (The last duel) του Ρίντλεϊ Σκοτ: 14ος αιώνας στη Γαλλία. Όταν ο ιππότης Ζαν ντε Καρούζ, επιστρέφει από τον πόλεμο, μαθαίνει πως η σύζυγός του, Μαργκερίτ, έχει πέσει θύμα βιασμού από το φίλο του, Ζακ Λε Γκρις. Τότε ο Ζαν ζητά έγκριση από το βασιλιά για να μονομαχήσει με τον Ζακ, με κίνδυνο, εάν ηττηθεί, η Μαργκερίτ να καεί στην πυρά ως ένοχη για ψευδή κατηγορία.

«Dune» του Ντενί Βιλνέβ: Ο Πολ, διάδοχος του Οίκου των Ατρειδών, σε ένα επικίνδυνο ταξίδι για το μέλλον του λαού του. Ταινία βασισμένη σε μια σειρά βιβλίων του Φρανκ Χέρμπερτ, το πρώτο από τα οποία κυκλοφόρησε το 1965.

«Κοντορίτο» (Condorit) των Άλεξ Ορέλ και Εντουάρντο Σουλντ: Ο Κοντορίτο ξεκινάει μία ξεκαρδιστική περιπέτεια για να σώσει τον πλανήτη καθώς και τους αγαπημένους από έναν μοχθηρό εξωγήινο. Ταινία κινουμένων σχεδίων βασισμένη στον ομότιτλο ήρωα κόμικ του διάσημου Χιλιανού κομίστα Πέπο.

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet