Εγκαίρως είχαμε επισημάνει στην Εποχή ότι τα πανεπιστήμια ανοίγουν χωρίς ξεκάθαρο και ασφαλές σχέδιο. Οι πρώτες ημέρες της δια ζώσης λειτουργίας τους μετά από ενάμιση χρόνου τηλεμαθημάτων επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις. Ειδικά στις «δημοφιλείς» σχολές παρατηρείται το αδιαχώρητο με συνέπεια φοιτητές να φεύγουν από τα αμφιθέατρα και να επιστρέφουν άπραγοι στο σπίτι τους. Σε πολλά ιδρύματα, η αναμονή για τους σχετικούς ελέγχους των πιστοποιητικών στις εισόδους δημιουργούν μεγάλες ουρές ενώ στο ΑΠΘ δεν έλειψε και η ένταση όταν μικρή μερίδα φοιτητών επιτέθηκαν λεκτικά στους υγειονομικούς ελεγκτές (σεκιούριτι) κατηγορώντας τους για χαφιεδισμό. Μετά το γεγονός αυτό, η κοσμητεία των σχολών θετικών επιστημών του ΑΠΘ πήρε την απόφαση για ματαίωση των μαθημάτων της Πέμπτης.

Στην Κρήτη πάλι οι εντάσεις παρατηρήθηκαν για άλλους λόγους. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που λάβαμε, καθηγητές της Σχολής ΗΜΜΥ απείλησαν την περασμένη Τρίτη φοιτητές με πειθαρχικές διώξεις με την κατηγορία της «αφισορύπανσης», με αποκορύφωμα την αποστολή email με πρόσκληση για «απολογία» συνδικαλιστή από τους φοιτητικούς συλλόγους ΗΜΜΥ και Ενιαίου Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και τον πρόεδρο του πρώτου εξ αυτών.

Καθηγητές του τμήματος κατέβασαν και στη συνέχεια κατέστρεψαν συνδικαλιστικό υλικό που αφορούσε την ενημέρωση του συλλόγου για ζητήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας, ζητούσαν επίμονα τα ονόματα των παρόντων φοιτητών και ένας εξ αυτών απείλησε λέγοντας: «θα σε διώξω από το Πολυτεχνείο», «θα “φας” πειθαρχικό και θα σε στείλω σπίτι σου για 6 μήνες». Λίγη ώρα αργότερα στάλθηκε σχετικό email στον φοιτητή με κλήση σε «εξηγήσεις».

 

Αν σ’ όλα αυτά προσθέσει κανείς και τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία σε πλήθος σχολών και ιδρυμάτων (Σχολή Καλών Τεχνών, Φιλοσοφική, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) έχει ένα εκρηκτικό μείγμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μόλις μερικά 24ώρα μετά την επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα. Εννοείται βέβαια ότι οι υποδομές του δημόσιου πανεπιστημίου φαίνεται να μην αποτελούν προτεραιότητα για την κυβερνητική πολιτική, δεν πρόκειται δα και για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Πρόσφατα άρθρα ( Παιδεία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet