Οι πρόσφυγες διεκδικούν

 

twitter.com/RefugeesinLibya

 

Για τρίτη εβδομάδα κατασκηνώνουν χιλιάδες άνθρωποι έξω από τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Τρίπολη της Λιβύης, με αίτημα να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για να φύγουν σε μια ασφαλή χώρα. Οι περισσότεροι είναι πρόσφυγες από την Ερυθραία, την Σομαλία, την Αιθιοπία και το Σουδάν, και όπως αναφέρουν οι συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα κράτησης είναι τραγική, ενώ αν προσπαθήσουν να φύγουν από τη θάλασσα αναχαιτίζονται από την ακτοφυλακή και υφίστανται άγριους ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια.

 

 

Κλείστε τη σχολή του θανάτου

 

www.soaw.org

 

Συνεχίζοντας την κινηματική παράδοση που ξεκίνησε το 1990, χιλιάδες άνθρωποι ετοιμάζονται για την κινητοποίηση της 6ης Νοεμβρίου ενάντια στην σχολή πολέμου των ΗΠΑ στην Τζόρτζια. Η σχολή δημιουργήθηκε από τον αμερικανικό στρατό για να εκπαιδεύσει στρατιωτικούς των χωρών της Λατινικής Αμερικής στα βασανιστήρια και στην αντιμετώπιση κοινωνικών εξεγέρσεων και αντάρτικων κινημάτων, και από τις τάξεις της έχουν περάσει περίπου 83.000 εκπαιδευόμενοι, ανάμεσα στους οποίους και οι Βιντέλα, Πινοσέτ, Νοριέγκα, και άλλοι.

 

 

Θυμόμαστε το Βούκοβαρ

 

zeneucrnom.org

 

Αψηφώντας τις απειλές, ακτιβιστές/στριες από την Σερβία δηλώνουν ότι θα διαδηλώσουν στις 18 Νοεμβρίου στο Βελιγράδι στην εκδήλωση μνήμης για τα περίπου 3.000 θύματα του Βούκοβαρ το 1991, λίγους μήνες μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κροατίας. Η σφαγή στην πολυεθνοτική κροατική πόλη έγινε από τον σερβικό λαϊκό στρατό και μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων, ενώ να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η προσπάθεια συγγενών των θυμάτων για να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι, αφού έχουν καταδικαστεί ελάχιστοι από τους 1.200 που κατηγορούνται.

Δημήτρης Γκιβίσης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet