Στη συζήτηση των συνδικάτων με την κυβέρνηση (την Τρίτη 26 Οκτώβρη), με αφορμή το σχέδιο προϋπολογισμού, δεν υπήρξε συμφωνία. Τα συνδικάτα ζητούσαν μια συνολική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ενώ η κυβέρνηση παρέμεινε ανένδοτη στις θέσεις της. Ο Ντράγκι εγκατέλειψε τη συνεδρίαση, δηλώνοντας ότι είχε «μια άλλη υποχρέωση», ενώ τα συνδικάτα προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, από 1ης Ιανουαρίου 2022, το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων που πρέπει να συνταξιοδοτηθούν επιστρέφει στον «νόμο Φορνέρο», δηλαδή στην συντάξιμη ηλικία των 67 ετών για άνδρες και γυναίκες, με καμία κάλυψη των εισφορών των πρεκάριων που υπολείπονται. 

Ο γραμματέας του συνδικάτου CGIL, Μαουρίτσιο Λαντίνι δήλωσε στο τέλος της συνάντησης: «Αν την Πέμπτη η κυβέρνηση επιμείνει σε αυτές τις θέσεις, θα εξετάσουμε ενωτικές πρωτοβουλίες κινητοποίησης», χωρίς να αποκλείει τη γενική απεργία. «Είναι ξεκάθαρα αυτά που ειπώθηκαν απόψε», είπε. «Αν θέλουν να συζητήσουν μαζί μας είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε από το πρωί ως το βράδυ, αν όμως δεν συμβεί αυτό, θα αξιολογήσουμε τις πράξεις της κυβέρνησης και θα αποφασίσουμε τις καταλληλότερες πρωτοβουλίες κινητοποίησης».

 

Πρόσφατα άρθρα ( Ευρώπη )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet