Την Τετάρτη 27 Οκτώβρη, το «νομοθετικό διάταγμα Τζαν» κατά της ομο-τρανσφοβίας, από το όνομα του βουλευτή που το πρότεινε, δεν θα υλοποιηθεί, αφού, μετά από την υπερψήφισή του στη Βουλή, καταψηφίστηκε στη Γερουσία με 154 ψήφους έναντι 131. Στη μυστική ψηφοφορία έλειψαν 16 ψήφοι. Δεν είναι τυχαίο ότι 16 είναι οι γερουσιαστές του κόμματος του Ρέντσι, Italia Viva, όπως δεν είναι τυχαίο ότι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να καθυστερήσουν την ψήφιση του νομοθετικού διατάγματος και ότι σήμερα στελέχη του μιλάνε για την «αλαζονεία του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κινήματος 5 Αστέρων που προκάλεσε μια φοβερή ήττα». Για αλαζονεία (τυχαίο κι αυτό;) των δύο κομμάτων μιλάει ολόκληρη η δεξιά, οι γερουσιαστές της οποίας υποδέχτηκαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με ενθουσιασμό, όρθιοι, χειροκροτώντας.

Ο πρώην πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μίλησε για «ένα βήμα πίσω του Κοινοβουλίου σε σχέση με την ωριμότητα της χώρας. Η πορεία των δικαιωμάτων δεν σταματά».

Μεγάλη η απογοήτευση του κινήματος ΛΟΑΤΚΙ, ενώ ο Αλεσάντρο Τζαν κατηγορεί εκείνους οι οποίοι «για μήνες, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, ακολούθησαν τις σειρήνες των κυριαρχιστών που ήθελαν να θάψουν τον νόμο. Προδόθηκε μια πολιτική συμφωνία», λέει, σαφώς απευθυνόμενος προς το κόμμα του Ρέντσι.

Όλα αυτά καθιστούν προφανές το γεγονός ότι η πορεία του Ρέντσι και του κόμματός του προς τα δεξιά δεν σταματά και ότι δεν διστάζει, μπροστά στη διεκδίκηση της εξουσίας, να ποδοπατήσει δικαιώματα που η πλειονότητα των πολιτών θεωρεί αυτονόητα.

Πρόσφατα άρθρα ( Ευρώπη )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet