Σύντροφε Διευθυντή,

Επειδή στο φύλλο της 9-10/10/2021, στην σελίδα 13 της εφημερίδας, δημοσιεύθηκε άρθρο με τον υπέρτιτλο «ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ» και τίτλο «Ώρα Ευθύνης» που, με αφορμή τις παραπάνω εκλογές βάλλει ευθέως κατά της Οργάνωσης Μελών Δικηγόρων Αθήνας, αλλά και του  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  παρακαλούμε να δημοσιεύσετε  στο επόμενο φύλλο την παρακάτω απάντηση του Συντονιστικού της  ΟΜ Δικηγόρων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αθήνας:

Ένα άρθρο, που θέλει να δείξει ότι εκφράζει αριστερούς δικηγόρους που ανησυχούν για την κατάσταση του ΔΣΑ, διαμαρτύρονται για την συμπεριφορά των συναδέλφων τους που είναι μέλη της ΟΜ Δικηγόρων, χαρακτηρίζει  την προσπάθεια της ηγεσίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών και των  μελών του για διεύρυνση από την Ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι και την Κεντροαριστερά ως παθογενή πολιτική μετάλλαξη, «προβλέπει» ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα μπορέσει να συγκροτήσει Συνδυασμό για  συμμετοχή στις δικηγορικές εκλογές και όλα αυτά, για να μας υποδείξει ότι πρέπει να προσχωρήσουμε στις  θέσεις του συντάκτη του και να ψηφίσουμε γιά πρόεδρο ΔΣΑ υποψήφιο της δικής του επιλογής, όφειλε να είναι ενυπόγραφο. 

Όποια/όποιος δημόσια επικρίνει κόμματα, οργανώσεις και πρόσωπα για να τους αποδώσει μομφή  για πολιτικές πράξεις και παραλείψεις, οφείλει να το κάνει ενυπογράφως. Όταν  το κάνει κρυπτόμενη/κρυπτόμενος πίσω από απροσδιόριστες, ίσως και ανύπαρκτες, συλλογικότητες, σημαίνει ότι δεν τολμά να πάρει  ευθύνη, ούτε καν  απάντηση, για όσα κακόβουλα αποδίδει στους άλλους.  

Όμως, παρ’ ότι το άρθρο είναι ανυπόγραφο, αφ’ ενός γιατί  δεν υπάρχει, τουλάχιστο γνωστή σ’ εμάς, οργάνωση με τίτλο «Αριστεροί Μαχόμενοι Δικηγόροι», αφ’ ετέρου δε, γιατί στο σύνολο των πραγματικά αριστερών  και μαχόμενων δικηγόρων  ανήκουμε και τα μέλη της ΟΜ που δεν προσυπογράφουμε το ανυπόγραφο «άρθρο»,  το περιεχόμενό του προδίδει την/τον συντάκτη του,  καθώς  και τους σκοπούς που επιδιώκει να πετύχει.

Πιθανολογούμε λοιπόν, ότι  γράφτηκε από μέλος της ΟΜ δικηγόρων που είναι θιασώτης της αντίληψης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν πρέπει να διευρυνθεί, όπως έχει ήδη αποφασιστεί και υλοποιείται, ούτε να έχει Οργάνωση, ούτε καν Συνδικαλιστική Παράταξη δικηγόρων, ώστε να μην μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις και τη συμπεριφορά του μεγαλύτερου και γνωστότερου επιστημονικού Συλλόγου της χώρας. Προφανώς, η/ο ανώνυμος συντάκτης προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που εκλέγει έναν ή και κανέναν Σύμβουλο στο ΔΣΑ, όπως έγινε στις 2 τελευταίες δικηγορικές εκλογές, καθώς και ένα  ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να διευρυνθεί μόνο με τις πιο αριστερές από αυτόν πολιτικές δυνάμεις.

Όμως, αυτή την αντίληψη δεν την συμμερίζεται ούτε η συντριπτική πλειοψηφία της ΟΜ δικηγόρων, ούτε η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ούτε βέβαια των δικηγόρων. Τούτο  αποδεικνύουν τα ποσοστά ψήφων  που, παρατάξεις σαν αυτή που μας προτείνει η/ο κρυπτόμενος αρθρογράφος, καταγράφουν  από το 1990 μέχρι και το 2019, τόσο στις δικηγορικές, όσο και στις βουλευτικές εκλογές.

Φαίνεται όμως ότι η/ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου, που μας καλεί να αναλάβουμε την ευθύνη για την επιτυχία των προσωπικών του επιλογών, εκτός από ανιστόρητος συνδικαλιστικά και πολιτικά, είναι, αμετροεπής και επηρμένος: Κανένας δικηγόρος δεν προβάλλεται, ούτε καυχιέται ότι μόνο αυτός και κάποιοι  φίλοι του έχουν το προνόμιο να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των κατοίκων αυτής της χώρας. Η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων, σίγουρα όμως όλοι οι δικηγόροι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  είμαστε de jure καί  de facto  υπερασπιστές των δικαιωμάτων, αριστεροί και μαχόμενοι.  Το ό,τι δεν βγαίνουμε στους δρόμους να διαλαλήσουμε αυτή, την αυτονόητη για κάθε αριστερό δικηγόρο ιδιότητα, δεν σημαίνει ότι δεν την ασκούμε εν τοις πράγμασι.

Καλούμε λοιπόν την/τον εν λόγω συντάκτη, να έρθει στην επόμενη Συνέλευση της ΟΜ και να αναπτύξει τις απόψεις και τις θέσεις που υποστηρίζει, είτε είναι μέλος μας, όπως δείχνουν τα γραφόμενά του, είτε όχι.  Άλλωστε, από τον Φεβρουάριο 2021, έχουμε απευθύνει την ίδια πρόσκληση σε όλους τους δικηγόρους, από την Ριζοσπαστική Αριστερά έως και την Κεντροαριστερά, για να μπορέσει επιτέλους να συγκροτηθεί μια μεγάλη και βιώσιμη δικηγορικά συνδικαλιστική παράταξη. Μέχρι τώρα, η προσπάθειά μας αυτή δεν ευδοκίμησε για λόγους, που πιθανότατα η/ο ανώνυμος συντάκτης να γνωρίζει καλύτερα από εμάς.

Εάν η/ο συντάκτης και όποιοι συμμερίζονται τις απόψεις του, αντί να «αρθρογραφούν»  εκ των υστέρων για να  καταγγείλουν την δήθεν αδράνειά μας, είχαν έλθει σε κάποια από τις πολλές σχετικές Συνελεύσεις  για να αναπτύξουν την επιχειρηματολογία τους στο Σώμα, πιθανόν και να μας έπειθαν να συμπαραταχθούμε με τις απόψεις τους. Με το να μας υποδεικνύουν τώρα και μάλιστα διά του Τύπου να τους ακολουθήσουμε σε αυτό που έχουν μόνοι τους διαμορφώσει, δείχνουν ότι δεν μας αναγνωρίζουν ως συντρόφους και  συναγωνιστές. Παρά ταύτα και προφανέστατα,  μας  θέλουν  ως ψηφοφόρους !    

 

Το Συντονιστικό της ΟΜ Δικηγόρων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αθήνας

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet