Φωτογραφία: Παντελής Νταβανέλος

 

 

 

Σε μια από τις πρώτες σε καιρό πανδημίας διά ζώσης συνάντηση στην αίθουσα της «Εποχής», παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου το βιβλίο του Τάσου Τρίκκα Καλειδοσκόπιο. Εργατικό κίνημα και Μεσοπόλεμος (εκδόσεις Εύμαρος). Για το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, που αναφέρεται στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα του Μεσοπολέμου, και τον συγγραφέα του μίλησαν ο Κώστας Γαβρόγλου, πανεπιστημιακός και πρώην υπουργός Παιδείας, ο Νίκος Φίλης, βουλευτής και πρώην υπουργός Παιδείας, ο Αγγελος Τσέκερης, διευθυντής της «Αυγής», η Λαοκρατία Λάκκα, βιολόγος-συγγραφέας, ο Παύλος Κλαυδιανός, δημοσιογράφος της «Εποχής» και εκ μέρους του εκδοτικού οίκου ο Πέτρος Κακολύρης.

Το Καλειδοσκόπιο είναι το τελευταίο από μια σειρά έργων με αντικείμενο την πορεία της ελληνικής και διεθνούς αριστεράς, που μας άφησε πολύτιμη κληρονομιά ο Τάσος Τρίκκας, πριν φύγει πρόσφατα από κοντά μας. Τα έργα αυτά, όπως και το τελευταίο, έχουν ιδιαίτερη αξία, καθώς τα χαρακτηρίζει μια κριτική ματιά στα ιστορικά γεγονότα, μακριά από την επίσημη κομματική ιστοριογραφία. Αποτελούν συμβολή στην ιστορική αποτίμηση της πορείας της αριστεράς από τη σκοπιά ενός στελέχους, που έζησε τόσο τη διαδρομή της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία εβδομήντα χρόνια όσο και της αριστεράς όχι σαν εξωτερικός παρατηρητής, αλλά σαν δραστήριος συνδιαμορφωτής της.

Με κίνητρο ένα τέτοιο βιβλίο και έναν τέτοιο συγγραφέα, οι ομιλητές είχαν την ευκαιρία να συνθέσουν με τις συμβολές τους μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση των αρετών του Καλειδοσκόπιου, που μπορείτε να παρακολουθήσετε βιντεοσκοπημένη στην ιστοσελίδα της «Εποχής», χάρη στις προσπάθειες και την προσφορά του Κώστα Ψιούρη.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet