Το καραβάνι συνεχίζει

 

www.savethechildren.mx

 

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζουν οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον αυξημένο αριθμό των παιδιών, που υπερβαίνει τα 250, στο νέο καραβάνι των περίπου 6.000 μεταναστών που έφτασαν το Σάββατο στα νότια σύνορα του Μεξικού. Οι περισσότεροι είναι από τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής και την Αιτή, και σε αυτό το ταξίδι της ελπίδας και της αξιοπρέπειας, στόχος τους είναι να περπατήσουν 1.100 χιλιόμετρα μέχρι την Πόλη του Μεξικού για να πάρουν τα έγγραφα που είναι απαραίτητα για να εργαστούν.

 

 

Σπάμε την κόκκινη ζώνη

 

www.facebook.com/events/acrobax/roma-climate-camp-durante-il-g-20

 

Αποφασισμένοι να σπάσουν την κόκκινη ζώνη και να διαδηλώσουν σήμερα και αύριο στη Ρώμη, όπου γίνεται η σύνοδος κορυφής των G20, δηλώνουν χιλιάδες άνθρωποι, που θέλουν να ενώσουν τις φωνές τους απαιτώντας από τους ισχυρούς της Γης μεγαλύτερη κοινωνική και κλιματική δικαιοσύνη. Να σημειωθεί ότι η σύνοδος γίνεται σε μια πόλη που είναι κυριολεκτικά στρατιωτικοποιημένη, αφού η κυβέρνηση Ντράγκι κατεβάζει απέναντι στα κινήματα περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς, 500 στρατιώτες, και εκατοντάδες ελεύθερους σκοπευτές.

 

 

Ενάντια στον Μάρκος

www.karapatan.org

 

Εκστρατεία ενάντια στην υποψηφιότητα του Μπόνγκμπονγκ Μάρκος, γιού του πρώην δικτάτορα Φερδινάντο Μάρκος, στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, ξεκίνησαν στις Φιλιππίνες διάφορες οργανώσεις, πρώην πολιτικοί κρατούμενοι, και συγγενείς θυμάτων. Όπως αναφέρουν, η υποψηφιότητά του αποτελεί προσβολή στην ιστορική μνήμη και στους αντιδικτατορικούς αγώνες, ενώ επισημαίνουν ότι αν εκλεγεί θα προστατεύσει τον σημερινό πρόεδρο Ροντρίγκο Ντουτέρτε από το να κατηγορηθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet