Πόση απόσταση μεσολαβεί από τα χρόνια της δράσης στην ΚΝΕ μέχρι την εκπληκτική ευφράδεια στη νεοφιλελεύθερη και alt right γλώσσα; Για τον Τάκη Θεοδωρικάκο, το ταξίδι αυτό έγινε μόλις σε μερικά χρόνια. Τι και αν ιδεολογικά την ΚΝΕ με τη νεοφιλελεύθερη λογική την χωρίζουν έτη φωτός; Αν είσαι "ικανός", "πρόθυμος" και κυρίως αριβίστας, οι ιδεολογικές αποστάσεις εκμηδενίζονται. Ας είναι καλά η χρονοκάψουλα της εξουσίας...

Στη χθεσινή του εμφάνιση κατά την οποία εξήγγειλε μέτρα "εκσυγχρονισμού" της Ελληνικής Αστυνομίας, ο πρώην Κνίτης Υπουργός της Ανασφάλειας του Πολίτη έκανε επίδειξη των γνώσεών του σε άλλοτε ξένες αλλά προσφάτως οικείες σ' αυτόν γλώσσες.

Μας μίλησε, μεταξύ άλλων, για: "βέλτιστες πρακτικές των ευρωπαϊκών κρατών".  Μ' αυτή τη φράση βαυκαλίζονται χρόνια τώρα οι νεοφιλελεύθεροι όπου γης. Κανείς βέβαια δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει ποιες είναι αυτές οι βέλτιστες πρακτικές, που εφαρμόστηκαν, με ποια αποτελέσματα. Αρκεί να προφέρει κανείς τη φράση "βέλτιστες πρακτικές" για να πειστεί το πόπολο ότι εδώ κάτι καλό πάει να γίνει. Είναι ένας πειρασμός στον οποίο, δυστυχώς, δεν αντιστάθηκε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης. Θυμάστε, και θυμόμαστε όλοι, τις "βέλτιστες πρακτικές από την εργαλειοθήκη του ΟOΣΑ".

"Αμεσο εφοδιασμό με κάμερες". Εδώ η λέξη κλειδί είναι το δίχως άλλο οι "κάμερες". Κάθε φορά που τίθεται ένα θέμα ασφάλειας, οι νεοφιλελεύθεροι συντάσσονται με τους alt right φίλους τους και ζητούν κάμερες παντού. Στον δημόσιο χώρο, στα Πανεπιστήμια, στα σχολεία, γιατί όχι και στις κρεβατοκάμαρές μας. Όταν τολμάς να ψελίσσεις οτιδήποτε που να έχει σχέση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη σχετική νομοθεσία, στιγματίζεσαι ως "δικαιωματιστής". "Ο κυρ-Παντελής της γειτονιάς θέλει ασφάλεια", σου ξεκαθαρίζουν. "Και για να το σιγουρέψουμε αυτό, μπορεί να βάλουμε κάμερα ακόμα και μέσα στο παντελόνι του" υπονοούν. Χειροκροτάει ο κυρ Παντελής...

"Αστυνομία του 21ου αιώνα". Η φουτουριστική εσάνζ με την οποία κάθε νεοφιλελεύθερος διανθίζει το λόγο του. Αν "κολλήσεις" τον 21ο αιώνα σε οτιδήποτε πεις ή σχεδιάζεις, αυτομάτως πείθεις ένα ικανό αριθμό πολιτών/συνομιλητών για το αγαθό των προθέσεών σου. Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς με τον όρο "αστυνομία του 21ου αιώνα", αρκεί να το πεις έτσι ώστε να υπονοήσεις σιωπηρά εκσυγχρονισμό. Ο Οργουελ πάντως όταν περιέγραφε τη δυστοπική πραγματικότητα των έργων του δεν αποκλείεται να είχε και αυτός στο μυαλό του το κράτος του 21ου αιώνα.

Πάνω απ' όλα όμως ο Υπουργός θέλησε να δώσει ένα μεγάλο φιλί στο στόμα των απανταχού alt right οπαδών του κυβερνώντος κόμματος. Γι' αυτό και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι "καμία καταδίωξη δεν μπορεί να σταματά και καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρχει σε περιοχές και ομάδες υψηλής παραβατικότητες". Εδώ έχουμε να κάνουμε με ατόφια, σκληρά δεξιά, ρητορική. Γι' αυτό άλλωστε πανηγύρισαν χθες τα πολυάριθμα κυβερνητικά τρολ στο twitter τα οποία τις προηγούμενες ημέρες είχαν φτάσει να δίνουν βορά στο διαδίκτυο το όνομα συγκεκριμένου αξιωματικού της Αμεσης Δράσης ο οποίος τελικά "παύθηκε".

Οι επτά, που παράκουσαν τις εντολές του κέντρου, ανταμείβονται με τα έμμεσα πλην σαφέστατα μπράβο του Υπουργού και οι αξιωματικοί της Άμεσης Δράσης, που τήρησαν τους κανόνες εμπλοκής και δεν θέλησαν να ρισκάρουν τις ζωές αθώων πολιτών για ένα κλεμμένο Χιουντάι, ξηλώθηκαν.

Τέτοια ευφράδεια στα νεοφιλελεύθερα και στα alt right, που λέτε, ο πρώην Κνίτης Υπουργός. Θέληση για μάθηση να υπάρχει και όλα γίνονται... 

Πρόσφατα άρθρα ( Κοινωνία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet