Έφυγε από τη ζωή ο Τζεμάλ (Γιώργος) Ακοπασβίλι, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Πατησίων, ένας αγνός αγωνιστής, ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, με δύναμη και ευγένεια ψυχής.

Ο Τζεμάλ ήρθε από τη Γεωργία πριν από 30 χρόνια. Στη χώρα του ήταν μηχανικός μεταλλειολόγος και είχε εργαστεί σε πολλά ορυχεία της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Στην Ελλάδα έβγαζε το ψωμί του σαν ελαιοχρωματιστής, αλλά με τέχνη και μαστοριά ήξερε να κάνει χίλιες άλλες δουλειές. Ακόμη και όταν πεινούσε ή δεν είχε πού να μείνει, δεν ζητούσε βοήθεια, με το ζόρι δεχόταν να πάρει λίγα χρήματα, ρούχα ή φαγητό. Πάντα χαμογελαστός, έτρεχε για αφισοκόλληση, έψηνε σουβλάκια στα γλέντια, φόρτωνε, ξεφόρτωνε, όχι μόνο για το κόμμα, αλλά και για τον Σύλλογο της Ριζούπολης, για τους «Χωρίς Μεσάζοντες», μιας που συμμετείχε σε όλα τα κινήματα της γειτονιάς.

Χαιρόταν πραγματικά τη ζωή, κάθε στιγμή, παρά τα μεγάλα προβλήματα της υγείας του. Γιατί, ο Τζεμάλ, τα τελευταία χρόνια, είχε υποστεί δύο εμφράγματα, το τελευταίο πολύ σοβαρό. Στο νοσοκομείο, πριν πάρει εξιτήριο, του είπαν ότι έπρεπε να κάνει επέμβαση στην καρδιά, όμως αυτό δεν γινόταν, γιατί είχε ενσκήψει η πανδημία. Έτσι, έμεινε να περιμένει, ελπίζοντας ότι το τέλος η πανδημία θα έληγε και η επέμβασή του θα μπορούσε να γίνει κανονικά. Για ένα χρόνο προσπαθούσε να επιβιώσει, δούλευε όσο μπορούσε, περπατούσε όσο άντεχε, λαχανιάζοντας, αλλά χωρίς ποτέ να παραπονιέται.

Βρέθηκε νεκρός πριν λίγες μέρες σε ένα διαμέρισμα που του είχε παραχωρήσει ένας φίλος. Στο χέρι του κρατούσε ένα βιβλίο. Μια από τις πολλές παράπλευρες απώλειες ήταν κι αυτός και πλήρωσε μαζί με άλλους την αναλγησία της κυβέρνησης. Ο Τζεμάλ δεν κατάφερε να έχει τις «υπηρεσίες υγείας πολυτελείας» που «δεν χρειάζεται να έχουμε», γι’ αυτό για τη δική του επέμβαση δεν υπήρχε χώρος.

Έτσι χάσαμε πρόωρα τον φίλο και ακριβό μας σύντροφο Τζεμάλ όλοι εμείς, η οργάνωσή του, τα κινήματα γειτονιάς, οι συμπατριώτες του, οι γείτονες και οι φίλοι του.

Δεν υπάρχει κανείς από την οικογένειά του στην Ελλάδα να τον κλάψει. Τον πενθούμε εμείς και τον αποχαιρετάμε με σφιγμένη γροθιά.

Καλό σου ταξίδι, Τζεμάλ. Δεν θα σε ξεχάσουμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet