Όχι άλλη νεκρή

twitter.com/strajkkobiet

 

Με σύνθημα Ani Jednei Więcej (Όχι άλλη νεκρή), χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σαββατοκύριακο σε πολλές πολωνικές πόλεις ζητώντας την νομιμοποίηση των εκτρώσεων. Αφορμή ήταν ο θάνατος μιας 30χρονης εγκύου από σηπτικό σοκ σε ένα νοσοκομείο, καθώς το έμβρυο πέθανε μέσα στη μήτρα της μετά την άρνηση των γιατρών να κάνουν έκτρωση φοβούμενοι ότι θα διωχθούν, και θα τιμωρηθούν με ποινή που φτάνει τα 5 χρόνια φυλάκισης, και την επιλογή τους να περιμένουν να σταματήσει η καρδιά του εμβρύου για να πεθάνει φυσικά. 

 

Ενάντια στην υστερία του Ντουτέρτε

 

www.facebook.com/hashtag/defendacademicfreedom

 

Συνεχίζεται στις Φιλιππίνες η εκστρατεία που κάνουν δάσκαλοι, ερευνητές, βιβλιοθηκονόμοι, καθηγητές και άλλα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας ενάντια στην αντικομουνιστική σταυροφορία του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε στους ακαδημαϊκούς χώρους. Αφορμή είναι η επίθεση που έχει ξεκινήσει το καθεστώς στα βιβλία που θεωρεί ότι είναι «ανατρεπτικά», αφαιρώντας τα από βιβλιοπωλεία, σχολεία, πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες, η οποία έχει πυροδοτήσει μεγάλες αντιδράσεις και έχει οδηγήσει πολλούς να κάνουν συγκρίσεις με το κάψιμο των βιβλίων από τους ναζί.

 

Χορήγηση ασύλου, τώρα

 

www.feministasylum.org

 

Ξεκίνησε την Πέμπτη, και θα διαρκέσει για 6 μήνες, η πανευρωπαϊκή εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την αναγνώριση των ειδικών λόγων χορήγησης ασύλου σε γυναίκες, παιδιά, και άτομα ΛΟΑΤΚΙΑ+ που υφίσταται σεξουαλική και έμφυλη βία. Το ψήφισμα απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στις εθνικές κυβερνήσεις, και απαιτεί τη θέσπιση μέτρων ώστε να μην μείνουν νεκρό γράμμα όλες οι σχετικές διεθνείς συμβάσεις που έχουν υπογραφεί στην Ευρώπη και στη ζώνη Σένγκεν.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet