Η οικοδόμηση της ενότητας στον οικολογικό χώρο και η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές είναι τα βασικά ζητήματα των  αποφάσεων  του συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων, που διεξήχθη, κυρίως διαδικτυακά, στις   6-7- Νοεμβρίου.

Για πρώτη φορά έχουμε την εκλογή δύο συμπροέδρων, όπως συνηθίζεται στα πράσινα κόμματα, με την επανεκλογή του προηγούμενου εκπροσώπου του κόμματος Δημήτρη Πολιτόπουλου,  και την εκλογή της Κατερίνας Ανδρικοπούλου-  Σακοράφα.  Η Έλενα Μπότση, προηγούμενη εκπρόσωπος επίσης, δεν έθεσε υποψηφιότητα για προσωπικούς λόγους. Mε μικρή διαφορά ψήφων ο δεύτερος υποψήφιος Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν εκλέχτηκε.

 Οι πρώην βουλευτές  των οικολόγων πράσινων, που συμμετείχαν και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος Δημαράς και Γιάννης Τσιρώνης δεν έβαλαν υποψηφιότητα   για το Πανελλαδικό  Συμβούλιο. Και οι δύο όμως έπαιξαν  σημαντικό ρόλο  στις βασικές  εισηγήσεις του συνεδρίου, δηλαδή στο σχέδιο πολιτικής απόφασης και  και στην εισήγηση για τη συνεργασία των δυνάμεων του οικολογικού χώρου.   Ο Γιώργος Δημαράς  είναι στην επιτροπή των προγραμματικών θέσεων  και συντονίζει  για λογαριασμό των Οικολόγων Πράσινων  τις συνεννοήσεις  για τη συνεργασία και την ενότητα  των δυνάμεων του οικολογικού χώρου.

Η Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, σε δήλωσή της, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι δυναμώνουν, εκσυγχρονίζονται και δημιουργούν νέες βάσεις για την ανάπτυξη του κόμματος. Η ώρα της πολιτικής οικολογίας έχει φτάσει….Πρεσβεύουμε την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου, τη μείωση της ενεργειακής φτώχειας, την ανάπτυξη της χώρας με δίκαιο τρόπο».

Ο  Δημήτρης Πολιτόπουλος, επισημαίνει:  «Η στιγμή της πολιτικής οικολογίας είναι εδώ. Όλοι μαζί θα ακολουθήσουμε τον δρόμο των έργων για την προάσπιση της κοινωνίας, τον διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς και όσους πραγματικά ελπίζουν και πιστεύουν πως η πολιτική οικολογία μπορεί να συμβάλλει στην αλλαγή της καθημερινότητάς μας».

Από τις εργασίες του 17ου Τακτικού Συνεδρίου αναδείχθηκε και το νέο Πανελλαδικό Συμβούλιο.

Μαρίνος Μουζακίτης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet