Μποϊκοτάζ στους χώρους διασκέδασης

 

twitter.com/hashtag/balancetonbar

 

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το Σάββατο το βράδυ το μποϊκοτάζ στα μπαρ και τα κλαμπ των Βρυξελλών, σε μια προσπάθεια να αναγκαστούν οι ιδιοκτήτες τους να πάρουν αποτελεσματικά μέτρα για να σταματήσει η σεξουαλική βία, κόντρα στην αντίληψη ότι οι γυναίκες έχουν την ευθύνη για την ασφάλειά τους όταν διασκεδάζουν. Το κάλεσμα έγινε από μια φεμινιστική πρωτοβουλία διαφόρων οργανώσεων, και αφορμή ήταν τα πολλά επιθέσεων με ενέσεις βιασμού που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα μέσα σε νυχτερινά μαγαζιά της βελγικής πρωτεύουσας.  

 

Πορεία ενάντια στην πείνα

 

www.facebook.com/hashtag/marchacontrafome

 

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν την Κυριακή στην Marcha Contra Fome (Πορεία Ενάντια στην Πείνα), μια κινητοποίηση που έγινε σε διάφορες πόλεις της Βραζιλίας με αίτημα τη μείωση της τιμής των τροφίμων και των καυσίμων και την επανέναρξη της έκτακτης βοήθειας και του οικογενειακού επιδόματος. Να σημειωθεί ότι σε μια χώρα που είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τροφίμων στον κόσμο, τα δύο τελευταία χρόνια ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούν αυξήθηκε από τα 10,3 εκατομμύρια στα 19,1 εκατομμύρια, ενώ σχεδόν 117 εκατομμύρια υποσιτίζονται.

 

Αλληλεγγύη στην Κούβα

 

twitter.com/hashtag/CaravanaPastoresPorLaPaz

 

Εβδομήντα πέντε αμερικανοί με φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό είναι οι πρώτοι επισκέπτες που έφτασαν τη Δευτέρα στην Κούβα, μετά το άνοιγμα των συνόρων του νησιού ύστερα από 20 μήνες κλεισίματος λόγω της πανδημίας. Η αποστολή αλληλεγγύης γίνεται σε μια συγκυρία αυξανόμενης εχθρότητας και αποσταθεροποιητικών κινήσεων από την αμερικανική κυβέρνηση, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές κινητοποιήσεις τις τελευταίες ημέρες σε όλες τις ΗΠΑ, με αίτημα την άρση του αποκλεισμού και την ακύρωση των 243 μονομερών μέτρων που πήρε κατά της Κούβας ο Τραμπ.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet