Οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης σε συνέχεια της προσφυγής τους στο ΣτΕ ενάντια στην παράλογη επέκταση της Μαρίνας της πόλης, στις 30.7.2021, κατέθεσαν και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ανώτατο Δικαστήριο στις 18 Νοεμβρίου 2021.

Έχοντας φτάσει στα όρια τους από την αδιάλειπτη συνέχιση των εργασιών μπαζώματος της θάλασσας και από τον μη ορισμό ημερομηνίας δικάσιμου της προσφυγής τους στο ΣτΕ αποφάσισαν να κινηθούν πριν προκληθεί ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική βλάβη στην περιοχή.

Η αίτηση αναστολής εκτέλεσης αφορά την υπ’αριθμ. 18744/8-12-2020 ΚΥΑ, η οποία όπως αποδείχθηκε –καθώς και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων- είναι «κομμένες και ραμμένες» στα μέτρα των μεγαλοεπενδυτών. Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας: «Όπως ομολογείται απροκάλυπτα στη ΜΠΕ, την υλοποίηση του εξεταζόμενου έργου υπαγορεύει η επιθετική τουριστική αγορά και ειδικότερα η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση θέσεων ελλιμενισμού θαλαμηγών (mega yachts). Η σύλληψη και η υλοποίηση του έργου υπαγορεύτηκαν με αποκλειστικώς οικονομικά κριτήρια και κατά τα κελεύσματα της άγριας τουριστικής αγοράς. Το έργο είναι πολλαπλώς επιζήμιο, καθώς θα διαταράξει το τοπίο και τη συνήθη ζωή των κατοίκων της περιοχής και θα προκαλέσει μετά βεβαιότητας διαβρωτικά φαινόμενα στις ακτές κολύμβησης του όρμου Ζωστήρος (…) Ο υφιστάμενος προσήνεμος μόλος θα καθαιρεθεί και θα ανακατασκευαστεί εξολοκλήρου. Το πλάτος του θα είναι μεγαλύτερο κατά 20 μέτρα τουλάχιστον, ενώ το μήκος του θα είναι μεγαλύτερο κατά 178 μέτρα περίπου. Στο ακρομόλιό του θα κατασκευαστεί πεδίο προσγείωσης – απογείωσης ελικοπτέρων. Ο υπήνεμος μόλος θα επεκταθεί κατά 134 μέτρα. Σε ό,τι αφορά τη χερσαία ζώνη, προβλέπεται η αποψίλωση τεσσάρων στρεμμάτων υψηλόκορμης βλάστησης πεύκης και επιτρέπεται δόμηση 4.800 τετραγωνικών μέτρων. Πέραν δε των κτιριακών υποδομών που έχουν άμεση σχέση με τον προορισμό της εγκατάστασης, θα ανεγερθούν κτίρια εμπορικών καταστημάτων, καταστημάτων παροχής υπηρεσιών, γραφείων, αναψυκτηρίων και εστιατορίων, ύψους μέχρι 8,5 μέτρων. Περαιτέρω προβλέπονται η δημιουργία 410 υπέργειων και υπόσκαφων θέσεων στάθμευσης και η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης, επιφάνειας 8.000 τετραγωνικών μέτρων».

Οι κάτοικοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους απέναντι στο έργο – περιβαλλοντικό έκτρωμα, και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν στα δικαστήρια, και στους δρόμους.

Πρόσφατα άρθρα ( Περιβάλλον )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet