«Ενκάντο: Ένας κόσμος μαγικός»

 

 

 

«Ενκάντο: Ένας κόσμος μαγικός» (Encando) των Τζάρεντ Μπους, Μπάιρον Χάουαρντ, Κάρις Κάστρο Σμιθ: Στα βουνά της Κολομβίας, σε έναν φανταστικό τόπο που ονομάζεται Ενκάντο, ζει η οικογένεια Μαδριγάλ. Ο τόπος αυτός έχει κάνει όλα τα παιδιά της οικογένειας να διαθέτουν μαγικές ικανότητες. Εκτός από τη μικρή Μιραμπέλ, η οποία όταν ανακαλύπτει πως η μαγεία κινδυνεύει, αποφασίζει να σώσει την κατάσταση. Ταινία κινουμένων σχεδίων.

«Ο οίκος Γκούτσι» (House of Gucci) του Ρίντλεϊ Σκοτ: Βιογραφική ταινία η οποία διατρέχει τρεις δεκαετίες από τη συγκλονιστική ιστορία της διάσημης αυτοκρατορίας του ιταλικού οίκου μόδας Γκούτσι. Τρεις δεκαετίες πάθους, εκδίκησης, προδοσίας, έρωτα, σε μια ταινία η οποία αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από ένα όνομα το οποίο έφτασε στην κορυφή και θέλει να διατηρηθεί εκεί.

«Το χέρι του Θεού» (E stata la mano di Dio) του Πάολο Σορεντίνο: Νάπολι, δεκαετία του 1980. Ο νεαρός Φαμπιέτο Σκίσα είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και ακολουθεί το όνειρό του. Μέχρι τη στιγμή που μια οικογενειακή τραγωδία θα έρθει να το στρέψει προς ένα αβέβαιο αλλά και πολλά υποσχόμενο μέλλον. Αυτοβιογραφική ταινία του Πάολο Σορεντίνο, στην οποία ο σκηνοθέτης αφηγείται τα χρόνια της ενηλικίωσής του και αναφέρεται στη μοίρα και στην οικογένεια, στα σπορ και στο σινεμά, στην αγάπη και στην απώλεια. Μια ιστορία η οποία εκτυλίσσεται στα χρόνια που ο μεγάλος Ντιέγκο Μαραντόνα φτάνει στην ομάδα της Νάπολι για να γίνει το μεγάλο της αστέρι και να λατρευτεί ως Θεός.

Η ταινία του Σορεντίνο κέρδισε δύο βραβεία στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ανάμεσα στα οποία και το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet