Αλληλεγγύη στους ακτιβιστές

 

www.facebook.com/ZadHarenPatatistes

 

Αυξάνεται το κίνημα αλληλεγγύης στους 4 ακτιβιστές που έχουν καταδικαστεί από δικαστήριο των Βρυξελλών να πληρώσουν 43.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη ενός χώρου πρασίνου στην περιοχή Κέλμπεκ βόρεια της βελγικής πρωτεύουσας για υποτιθέμενες καταστροφές, διαφορετικά θα φυλακιστούν. Το «αδίκημά τους» ήταν ότι το 2014, αντιδρώντας στο σχέδιο της βελγικής κυβέρνησης να κατασκευάσει στην περιοχή τη μεγαλύτερη φυλακή στο Βέλγιο, μαζί με δεκάδες άλλους ανθρώπους έκαναν κατάληψη στον συγκεκριμένο χώρο.

 

Αποχή από το δημοψήφισμα

 

www.facebook.com/FLNKSOfficiel

 

Αποχή από το δημοψήφισμα της 12ης Δεκεμβρίου για την ανεξαρτησία της Νέας Καληδονίας από τη Γαλλία ζητούν διάφορες οργανώσεις του νησιού, εξαιτίας του πένθους που έχουν κηρύξει οι κοινότητες των αυτόχθονων Κανάκ για τον θάνατο πολλών ιθαγενών από τον κορονοϊό. Να σημειωθεί ότι το δημοψήφισμα είναι το τρίτο και τελευταίο που θα διεξαχθεί, σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας της Νουμέα, μετά από τα δημοψηφίσματα του 2018 και του 2020, στα οποία η ανεξαρτησία απορρίφθηκε με 56,7% και 53,3% αντίστοιχα.

 

 

Ενάντια στον Ζεμούρ

 

www.facebook.com/AFAPB

 

Χιλιάδες άνθρωποι θα διαδηλώσουν αύριο στο Παρίσι ενάντια στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του ακροδεξιού Ερίκ Ζεμούρ, που την Τρίτη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές, ενώ κάποιες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι βρίσκεται κοντά στο 20%. Η κινητοποίηση γίνεται από διάφορες συλλογικότητες, που καταγγέλλουν τα ΜΜΕ τα οποία εδώ και μήνες δίνουν βήμα στον Ζεμούρ, φιλοτεχνώντας το προφίλ του, και καλούν σε ένα ευρύ αντιφασιστικό μέτωπο για να ηττηθούν οι ρατσιστικές, ισλαμοφοβικές και μισογυνικές αντιλήψεις του.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet