Τον Σεπτέμβρη, όταν διεξαγόταν στη Βουλή η συζήτηση για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί αρνήθηκαν να την ψηφίσουν, επειδή στο άρθρο 18, παράγραφος 1 γίνεται σαφής αναφορά

«σε κοινές αναπτύξεις δυνάμεων ή αναπτύξεις σε θέατρα επιχειρήσεων προς υποστήριξη κοινών συμφερόντων, όπως για παράδειγμα τις υπό γαλλική διοίκηση επιχειρήσεις στο Σαχέλ».

Με βάση λοιπόν τη συμφωνία αυτή η χώρα μας θα είναι υποχρεωμένη να στείλει στρατιώτες να πολεμήσουν εναντίον Τζιχαντιστών –και προφανώς να σκοτωθούν αρκετοί από αυτούς– στο Σαχέλ, στην υποσαχάρια Αφρική!

 

Το Σαχέλ είναι μια περιοχή στέπας που εκτείνεται από Δυτικά προς τα Ανατολικά και περιλαμβάνει περιοχές της Σενεγάλης, της Μαυριτανίας, του Μάλι, της Μπουργκίνα Φάσο, του Σουδάν, της Ερυθραίας και καταλήγει στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας. Η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται ως μια από τις πιο ασταθείς στον κόσμο, καθώς μαστίζεται από φτώχεια, βιώνει όλες τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, χαρακτηρίζεται από συνεχείς αλλαγές στην εξουσία μέσω πραξικοπημάτων, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα μια τεράστια δεξαμενή παραγωγής ακραίων στοιχείων, που τροφοδοτούν ισλαμικά κινήματα

Τρομοκρατικά –τα οποία ενισχύει η Άγκυρα– και τα οποία δρουν είτε στην περιοχή της υποσαχάριας Αφρικής είτε σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Το Σαχέλ ουσιαστικά είναι μια ζώνη που συνδέει την κεντρική με την Βόρεια Αφρική, όπου η Γαλλία έχει στρατηγικά οικονομικά συμφέροντα, καθώς εκεί δραστηριοποιούνται γαλλικοί οικονομικοί κολοσσοί. Η Τοtal, η Bouygues, η Ballore και η Areva είναι μερικές μόνο από τις εταιρείες που εμπλέκονται στην περιοχή. Με το πρόσχημα λοιπόν του πολέμου εναντίον των Τζιχαντιστών , η Γαλλία δραστηριοποιείται στρατιωτικά στην περιοχή από το 2013 ερχόμενη σε αντιπαράθεση με την Τουρκία.

 

Είπε, ξείπε

 

Ο Μητσοτάκης λοιπόν, ως συνήθως ψευδόμενος, στην παραπάνω συζήτηση στη Βουλή υπεραμύνθηκε της ετεροβαρούς ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας και χαρακτήρισε, με το θράσος που τον διακρίνει, αυτά που είπε ο Αλ. Τσίπρας fake news.

Όμως, ως γνωστόν, το ψέμα έχει κοντά πόδια. Έτσι πέρα από το κείμενο της συμφωνίας που είναι σαφές, «πριν αλέκτορα φωνήσαι» o υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες ημέρες (29/11) στο News bomb.gr και στην Όλγα Τρέμη (είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου) δήλωσε επί λέξει τα εξής:

«Ήδη η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή ομάδας μάχιμων στρατιωτικών στη ζώνη του Σαχέλ. Δεν πρόκειται για στρατιωτικούς συμβούλους. Τέτοιους έχουμε ήδη στην περιοχή. Πρόκειται για μόνιμα στελέχη μάχιμα».

Έτσι λοιπόν 72 χρόνια μετά την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στον πόλεμο της Κορέας από την τότε ξενόδουλη κυβέρνηση, τώρα εν έτη 2021- 22 η επίσης ξενόδουλη, απ’ ότι φαίνεται, κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει να στείλει έλληνες στρατιώτες να πολεμήσουν στην υποσαχάρια Αφρική με το πρόσχημα της δήθεν βοήθειας από την Γαλλία στην περίπτωση που απειληθούν εθνικά μας συμφέροντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η πολιτική υπερβαίνει τα πάγια δεδομένα της εξωτερικής μας πολιτικής. Η αποστολή των στρατευμάτων αυτών δεν γίνεται στα πλαίσια του ΟΗΕ –όπως έχει γίνει άλλες φορές π.χ. στο Αφγανιστάν– που και πάλι η χώρα μας δεν είχε στείλει μάχιμους, ούτε βέβαια στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά ούτε κινδυνεύουν τα εδάφη της Γαλλίας για να στέρξουμε να βοηθήσουμε μια σύμμαχο χώρα. Τα στρατευμένα ελληνόπουλα θα πάνε να πολεμήσουν τους εμπειροπόλεμους, φανατικούς ισλαμιστές όχι για τα συμφέροντα της πατρίδας μας αλλά για τα συμφέροντα της Total και των άλλων γαλλικών εταιρειών!

Και το υποστηρίζω αυτό γιατί, πέρα από όσα ψεύδη λέει η κυβέρνηση, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και Άμυνας δηλώνουν ρητά ότι η διμερής ελληνογαλλική συμφωνία δεν παρέχει προστασία σε περίπτωση απειλής της δικής μας Α.Ο.Ζ και υφαλοκρηπίδας!

 

Μια περιπέτεια με τραγικές συνέπειες

 

Πέρα λοιπόν από τα τόσα δεινά που έχει επισωρεύσει στη χώρα και στον λαό μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη (ξεπούλημα της Δημόσια περιουσίας π.χ. ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, δώρα δεκάδων εκατομμύριων σε εκδότες ΜΜΕ δήθεν για ενημέρωση για την πανδημία, στην πραγματικότητα όμως για να την δοξολογούν και να αποσιωπούν τις «πομπές» της. Επίσης σπατάλη κοντά στα 5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, εγκατάλειψη του ΕΣΥ και μάλιστα σε καιρό πανδημίας αλλά και της παιδείας, καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, που ξένοι διαπρεπείς αρχαιολόγοι την παρομοιάζουν με την καταστροφή της Ακρόπολης από τον Μοροζίνι και πολλά άλλα), τώρα έχουμε και την αποστολή μόνιμων στρατιωτών, φυσικά όχι παιδιών από οικογένειες της ελίτ, αλλά αυτών που πήγαν στο στρατό για να μπορέσουν να ζήσουν λογω της φτώχειας που τα πλήττει.

Έτσι αν τελικά υλοποιηθεί αυτή η πολιτική, δεν θα έχουμε πια μόνο τα χιλιάδες φέρετρα που βγαίνουν από τα νοσοκομεία εξαιτίας της κυβερνητικής εγκληματικής ολιγωρίας αλλά θα μας έρχονται και φέρετρα με στρατιώτες από το μακρινό Σαχέλ. Και πέρα από αυτό το τραγικό γεγονός θα υπάρχει ο κίνδυνος τρομοκρατικών ενεργειών τζιχαντιστών στο έδαφός μας, εξαιτίας της εμπλοκής μας σε πόλεμο εναντίον τους.

Δυστυχώς εξαιτίας αυτής της ανεύθυνης πολιτικής μπαίνουμε σε μια περιπέτεια που είναι αδύνατο ακόμη να εκτιμήσουμε τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να έχει.

Όσο για τη στάση των «συμμάχων» μας καλό είναι «να κρατάμε μικρό καλάθι» και να θυμόμαστε τη στάση των Άγγλων στα Δεκεμβριανά και στη μάχη της Αθήνας, των Αμερικάνων στον εμφύλιο, που χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά βόμβες ναπάλμ κατακαίγοντας στον Γράμμο τα παλικάρια, που είχαν πολεμήσει τους Γερμανούς αλλά τα ανάγκασαν να βγουν πάλι στο βουνό οι ταγματασφαλίτες, οι χίτες και λοιπά αποβράσματα με την τρομοκρατία που άσκησαν σε βάρος τους και ας θυμηθούμε πως πέταγαν απ’ τα καράβια τους οι Γάλλοι στη θάλασσα τους έλληνες συμμάχους τους που προσπαθούσαν να ανέβουν σ’αυτά για να γλυτώσουν τη σφαγή τους από τους Τούρκους την ώρα που καιγόταν η Σμύρνη το 1922, αλλά και την εμπλοκή τους στους εμφυλίους κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, όπως και στη δολοφονία του Καποδίστρια…

Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet