Κλητήρια θεσπίσματα για να παραστούν ως κατηγορούμενοι, στις 21 Δεκεμβρίου 2015, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής έλαβαν κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής που αντιτίθενται στο επενδυτικό σχέδιο της Eldorado Gold.
Οι συγκεκριμένες δίκες αφορούν κάποιες μόνο από τις αμέτρητες υποθέσεις που εκκρεμούν και σχετίζονται με τη σθεναρή αντίσταση της κοινωνίας στα σχέδια καταστροφής. Οι διωκώμενοι μέχρι στιγμής είναι περί τους 420, ενώ συνεχίζουν να σχηματίζονται νέες δικογραφίες. Περίπου 50 άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της εξωφρενικής «σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση».
Η ποινικοποίηση σε συνδυασμό με την άγρια καταστολή ήταν πολιτική απόφαση και επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά για να σπάσει το μαζικό κίνημα κατά της εξόρυξης και να προχωρήσει η «επένδυση». Η πρώτη φορά αριστεροδεξιά κυβέρνηση, που χρησιμοποίησε αυτό το κίνημα για να ανέλθει στην εξουσία, εξέθρεψε ελπίδες για μια διαφορετική πολιτική απόφαση που θα οδηγούσε στην παύση των διώξεων και την απαλλαγή των αγωνιστών. Όμως η καταστολή και οι διώξεις συνεχίστηκαν ίδιες κι απαράλλαχτες στη διάρκεια του 2015, ενώ το καίριο ζήτημα των εκατοντάδων διωκώμενων «θάφτηκε» στην κυριολεξία.
Άρχισαν τα όργανα, λοιπόν, και μπήκαμε στη φάση της «εκκαθάρισης». Εκατοντάδες άνθρωποι, μια ολόκληρη κοινωνία, θα κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή αγωνίστηκε και αγωνίζεται για τον τόπο και για τη ζωή. Οι δίκες που θα ξεκινήσουν σύντομα είναι η τελική φάση της επιχείρησης εδραίωσης της Eldorado στη Χαλκιδική μέσω της «εξόντωσης» των αντιπάλων της. Το έργο αυτό που ξεκίνησε η κυβέρνηση Σαμαρά θα το ολοκληρώσει η σημερινή κυβέρνηση –αυτή που εκλέχτηκε με σημαία τα κινήματα και ειδικά το κίνημα των Σκουριών.
Πηγή: antigoldgr.org
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet