Ενάντια στις εκλογές

 

twitter.com/hashtag/FreeHongKong

 

Παρά την καταστολή και τις δεκάδες συλλήψεις ακτιβιστών που αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης τριών ετών, συνεχίζεται στο Χονγκ Κονγκ η εκστρατεία που καλεί σε μποϋκοτάζ ή άκυρο στις αυριανές εκλογές, εκφράζοντας την αντίσταση στον αυταρχισμό του καθεστώτος και την επιθυμία για ελευθερία. Να σημειωθεί ότι το ποσοστό συμμετοχής προβλέπεται να είναι περίπου στο 30%, καθώς η πλειονότητα των πολιτικών υπέρ της δημοκρατίας έχει φυλακιστεί και οι νέοι εκλογικοί κανόνες απαγορεύουν στα μέλη της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν.

 

Κλείστε το γκέτο

 

www.cittadinanzaeminoranze.it

 

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει στην εκστρατεία για να σταματήσει το απαρτχάιντ εναντίον των Ρομά στην Ρώμη, και να κλείσουν όλοι οι άθλιοι καταυλισμοί που υπάρχουν στα περίχωρα της πόλης στους οποίους μένουν περίπου 8.000 άνθρωποι. Υπενθυμίζοντας τα λόγια της επιζήσασας του Ολοκαυτώματος Λιλιάνα Σέγκρε «η αδιαφορία είναι πιο ένοχη από την ίδια την βία», η πρωτοβουλία καταγγέλλει όλες τις δημοτικές αρχές που έφτιαξαν ένα γκέτο για μια συγκεκριμένη ομάδα, και ζητάει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την ντροπή.

 

Για ένα νέο Σύνταγμα

 

esahoraperu-nuevarepublica-pe

 

Με τη δημιουργία επιτροπών ενημέρωσης και συζήτησης σε διάφορες περιοχές, συνεχίζεται στο Περού, η εκστρατεία που ζητάει να γίνει δημοψήφισμα για ένα νέο Σύνταγμα που θα εγγυάται την δημοκρατία με κυριαρχία, δικαιοσύνη, και ευημερία για όλο τον πληθυσμό και όχι μόνο για τις προνομιούχες ομάδες. Η πρωτοβουλία προωθείται από διάφορα λαϊκά κινήματα, πολιτικές οργανώσεις, κοινότητες αυτόχθονων, συνδικάτα, κλπ, και ξεκίνησε συμβολικά στις 9 Δεκεμβρίου, ημέρα στην οποία επισφραγίστηκε η ανεξαρτησία του Περού το 1924.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet