Μπλόκο στο τεχνητό νησί

 

stoplynetteholm-dk

 

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να μπλοκαριστεί η κατασκευή του Lynetteholmen, ενός τεχνητού νησιού με 20.000 πολυτελή σπίτια έξω από το λιμάνι Κοπεγχάγης που θα προκαλέσει τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα. Το σχέδιο προωθείται από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου σε συνεργασία με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από πολλούς φορείς, διάφορα κινήματα και τη δημοτική παράταξη της Κοκκινοπράσινης Συμμαχίας, που κέρδισε στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

 

Στον δρόμο της εξέγερσης

 

www.facebook.com/FrentedeIzquierda.FIT

 

Είκοσι χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2001 και τη φυγή του Ντε Λα Ρούα από το προεδρικό μέγαρο με το ελικόπτερο, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή και τη Δευτέρα σε διάφορες πόλεις της Αργεντινής. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από οργανώσεις της Αριστεράς, δεκάδες λαϊκά κινήματα, φοιτητικούς συλλόγους, συνδικάτα, συγγενείς θυμάτων, κλπ, που μπροστά στον εφιάλτη του ΔΝΤ που επιστρέφει, φώναξαν ότι απορρίπτουν κάθε συμφωνία που οδηγεί στην περαιτέρω φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

 

Πρωτοχρονιά στις φυλακές

 

silvestermobi.blogsport.eu

 

Συνεχίζοντας την κινηματική παράδοση, έτσι και φέτος ακτιβιστές της ριζοσπαστικής αριστεράς και της αυτονομίας ετοιμάζονται για δράσεις αλληλεγγύης έξω από διάφορες γερμανικές φυλακές το βράδυ της πρωτοχρονιάς. Σε μια κοινωνία που οι νόμοι αντανακλούν τις σχέσεις εξουσίας και εκμετάλλευσης, η πρωτοβουλία προσπαθεί με τη δράση της να ενώσει τις φωνές των έξω με αυτές των πολιτικών και κοινωνικών κρατούμενων και παράλληλα να υποστηρίξει τους αγώνες ενάντια στο καπιταλιστικό κράτος και τους μηχανισμούς του.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet