Κλείστε τις δεξαμενές

 

www.facebook.com/OahuWaterProtectors

 

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις διαφόρων οργανώσεων στη Χονολουλού για να κλείσουν οι δεκάδες δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή, λόγω της μόλυνσης που προκαλείται στον υδροφόρο ορίζοντα από τις υπόγειες διαρροές καυσίμου, με αποτέλεσμα να έχουν δηλητηριαστεί χιλιάδες άνθρωποι. Ακτιβιστές αναφέρουν ότι μετά τη διαρροή 27.000 γαλονιών τον Ιανουάριο του 2014 υπογράφηκε συμφωνία του Πολεμικού Ναυτικού με το Υπουργείο Υγείας της Χαβάης για την βελτίωση των εγκαταστάσεων, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα.  

 

Στοπ στην καταστροφή

 

www.facebook.com/GreenpeaceJapan

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχέδιο που παρουσίασε η ιαπωνική κυβέρνηση να ριχτούν μέχρι το 2023 στον Ειρηνικό ωκεανό ένα εκατομμύριο τόνοι μολυσμένου νερού, που είναι αποθηκευμένο στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Να σημειωθεί, ότι σε εκστρατεία που έκανε το ιαπωνικό τμήμα της Greenpeace 183.754 άνθρωποι υπέγραψαν ενάντια σε αυτό το σχέδιο, που θα προκαλέσει τεράστια καταστροφή στο θαλάσσιο οικοσύστημα και στις τοπικές βιομηχανίες του τουρισμού και της αλιείας που προσπαθούν να ανακάμψουν μετά το πυρηνικό ατύχημα του 2011.

 

Φεμινιστική αλληλεγγύη

 

www-laslibres-org-mx

 

Παρά τους κινδύνους, οι ακτιβίστριες του Las Libres, ενός ευρύ μεξικανικού φεμινιστικού δικτύου, συνεχίζουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στις γυναίκες από το Τέξας, βοηθώντας τις να κάνουν εκτρώσεις στο Μεξικό. Συγχρόνως, τους στέλνουν ταχυδρομικώς χάπια και φάρμακα που είναι απαραίτητα για την έκτρωση, ενώ συχνά τα μεταφέρουν και οι ίδιες, σπάζοντας τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί στην αμερικανική πολιτεία, και υπερασπιζόμενες το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν οι ίδιες για το σώμα τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet