Λάβαμε την από 4.01.2022 Εξώδικη Διαμαρτυρία-Πρόσκληση-Δήλωση για κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μας

 

«Με μεγάλη έκπληξη, μόλις πληροφορήθηκα, ότι σε άρθρο που συνέταξε και υπογράφει η δεύτερη από εσάς και δημοσιεύθηκε στο έντυπο πανελλαδικής εμβέλειας «Η Εποχή» 23.12.2021 (αριθμός φύλλου 1568) αναρτήθηκε δε και στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας epohi.gr στις 26.12.2021, όπου συνεχίζει έκτοτε να είναι αναρτημένο, μέσα που έχει στην κυριότητά της και εκμεταλλεύεται ο πρώτος από εσάς, αναφέρονται εντελώς ψευδή και βαρύτατα συκοφαντικά γεγονότα σε βάρος μου που στόχο έχουν να βλάψουν τη προσωπικότητά μου, καθώς και την φήμη και επαγγελματική μου υπόληψη ως επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, στο παραπάνω άρθρο με τίτλο «Ίος και πολιτεία» αναφέρεται, εντελώς ψευδώς, ότι δήθεν είχα ποινική εμπλοκή και καταδικάστηκα σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου. Ειδικότερα αναγράφεται αυτολεξεί, στην πρώτη, μετά την εισαγωγή, παράγραφο του εν λόγω άρθρου: «Το Τριμελές Πρωτοδικείο Νάξου καταδίκασε με ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή τον επιχειρηματία Αγγ. Μιχαλόπουλο…» Στη συνέχεια του άρθρου αναφέρεται και πάλι ψευδώς «Να, όμως που ένα δικαστήριο καταδίκασε τον επιχειρηματία για παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας…»

Επίσης πιο κάτω, στο ίδιο άρθρο, αναφέρεται ψευδώς: «Χρόνια τώρα ο Άγγελος Μιχαλόπουλος καταστρέφει το περιβάλλον με τα πρόστιμα που του επιβάλλονται να είναι ευτελέστατα σε σύγκριση με το κόστος των έργων του», ενώ δύο παραγράφους πιο κάτω, η δεύτερη από εσάς γράφει, σχετικά με άρθρο των New York Times που επικαλέστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή ως πειστήριο της προσφοράς μου στο νησί, ότι αυτό (το άρθρο των New York Times) «…δεν ήταν παρά πληρωμένη διαφημιστική καταχώριση που κατέτασσε τα ξενοδοχεία του επιχειρηματία στα καλύτερα του κόσμου!»

Όλα τα παραπάνω είναι παντελώς ψευδή, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, ή σε κάθε περίπτωση θα μπορούσατε πολύ εύκολα να μάθετε, είτε διασταυρώνοντας τις πληροφορίες σας, είτε απλώς επικοινωνώντας μαζί μου, όπως θα οφείλατε στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Η μόνη αλήθεια είναι ότι ουδέποτε καταδικάστηκα, είτε από το Τριμελές «Πρωτοδικείο» Νάξου, είτε από κανένα άλλο δικαστήριο, ειδικά δε στις 15.12.2021 ούτε υπήρξα κατηγορούμενος και ούτε είχε ασκηθεί οποιαδήποτε ποινική δίωξη εναντίον μου για τα αδικήματα και τις πράξεις που αναφέρετε. Ουδέποτε έχω καταστρέψει το περιβάλλον και δεν μου έχει επιβληθεί ποτέ κανένα πρόστιμο για το λόγο αυτό, ενώ το άρθρο των New York Times ήταν αποτέλεσμα αντικειμενικής δημοσιογραφικής έρευνας και ουδεμία παρέμβαση, πολλώ δε μάλλον πληρωμή, υπήρχε εκ μέρους μου.

Οι ψευδείς και εν γνώσει σας συκοφαντικοί αυτοί ισχυρισμοί, οι οποίοι έγιναν γνωστοί σε ευρύτατο κύκλο ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, λόγω της μεγάλης αναγνωσιμότητας τόσο της έντυπης έκδοσης της πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδας σας αλλά και της ηλεκτρονικής της έκδοσης στην ιστοσελίδα epohi.gr, είναι πασίδηλο ότι είναι δυσφημιστικοί για εμένα και συνιστούν, πέρα από άδικη πράξη, και βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς μου και συγκεκριμένα την έκφανση αυτής, ως έντιμου και ευυπόληπτου πολίτη αλλά και επιχειρηματία με διεθνή δραστηριότητα και αναγνώριση, για την προστασία της οποίας, όμως, ο νόμος προβλέπει στις διατάξεις των άρθρων 57 και 59 του ΑΚ την αξίωση μου προς άρση της προσβολής και παράλειψής της στο μέλλον, καθώς και επιπλέον αξίωσή μου για αποζημίωση προς ικανοποίηση για την ηθική βλάβη από την προσβολή που υφίσταμαι. Εξάλλου, στις περιπτώσεις προσβολής της προσωπικότητας με δημοσιεύματα του τύπου ισχύουν πέραν των ως άνω διατάξεων του Αστικού Κώδικα και οι ειδικές διατάξεις του νόμου 1178/1981 «περί αστικής ευθύνης του τύπου», που καθιερώνουν μεταξύ άλλων την αντικειμενική ευθύνη του ιδιοκτήτη εντύπου σε πλήρη αποζημίωση και χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη στην περίπτωση αυτή, που ο συντάκτης του δημοσιεύματος φέρει υποκειμενική ευθύνη για το επιλήψιμο δημοσίευμα. Το ανωτέρο μάλιστα συκοφαντικό δημοσίευμα πιθανόν να δώσατε την άδεια να αναπαραχθεί και να αναδημοσιευτεί και από άλλες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να γίνει γνωστό σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ατόμων και να πολλαπλασιαστεί η ζημία που έχω υποστεί.

Για την παραπάνω παράνομη και προσβλητική συμπεριφορά σας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα και σας ΚΑΛΩ όπως:

α) Ο πρώτος από εσάς σύμφωνα με τη διάταξη της § 5 του άρθρου μόνου του ν. 1178/1981, ως ισχύει, όπως εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, από την παραλαβή της παρούσας, να αποκαταστήσετε την προσβολή της προσωπικότητάς μου με καταχώρηση σε φύλλο της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας σας και στην ίδια θέση με τα επιλήψιμο δημοσίευμα, καθώς και στην ιστοσελίδα σας epohi.gr από την οποία προφανώς θα «κατεβάσετε» το προηγούμενο συκοφαντικό, του πλήρους κειμένου της παρούσας εξώδικης διαμαρτυρίας - πρόσκλησης-δήλωσής μου και να μου κοινοποιήσετε το ως άνω δημοσίευμα αποκατάστασης.

Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα των δέκα ημερών παρέλθει άπρακτο ή δεν δημοσιευθεί το ανωτέρω κείμενο κατά τα οριζόμενα στο νόμο (§ 5 του άρθρου μόνου του ν. 1178/1981), χωρίς τροποποιήσεις του περιεχομένου του και χωρίς αποσπασματική επιλογή φράσεων του κειμένου, θα θεωρήσω ότι αρνείσθε να άρετε τις συνέπειες της υπαίτιας και παράνομης προσβολής της προσωπικότητάς μου και σας ΔΗΛΩΝΩ ότι θα προσφύγω στα αρμόδια Δικαστήρια για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μου.

β) H δεύτερη από εσάς να απέχει από κάθε σε βάρος μου ψευδή και συκοφαντική αναφορά.

γ) Να ενημερώσετε τους διαχειριστές όλων των ιστοσελίδων και εντύπων στους οποίους δώσατε την άδεια να αναπαράξουν το ανωτέρω επίμαχο συκοφαντικό για εμένα δημοσίευμά σας, περί της ψευδότητας αυτού και να τους υποχρεώσετε να το ανακαλέσουν άμεσα, δημοσιεύοντας, επίσης άμεσα, την παρούσα στις ιστοσελίδες τους και στα έντυπά τους, χωρίς τροποποιήσεις του περιεχομένου της και χωρίς αποσπασματική επιλογή φράσεων του κειμένου.»

 

Η απάντηση της «Ε»

 

Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Όντως, ο επιχειρηματίας Άγγελος Μιχαλόπουλος δεν καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου. Οι ποινές που αναφέρονται στο δημοσίευμα, επιβλήθηκαν στην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας «105 ΑΕ».

Το δημοσίευμα μας δεν είχε σκοπό τη δυσφήμιση ή την προσωπική προσβολή του, αλλά την ενημέρωση  για μια δικαστική απόφαση, που καταδικάζει τον επιχειρηματικό φορέα διά της νόμιμης εκπροσώπου του για παραβάσεις της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας στην ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή της Ίου Κουμπάρα – Διακοφτό.

 

Πρόσφατα άρθρα ( Περιβάλλον )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet