Στους δρόμους της Μαδρίτης

 

twitter.com/hashtag/OTANNO

 

Με τις τρεις μαζικές συνελεύσεις που έχουν γίνει από την αρχή του χρόνου, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες διαφόρων κινημάτων και αριστερών οργανώσεων ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα γίνει τον Ιούνιο στην Μαδρίτη. Απέναντι στη «νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ», χιλιάδες άνθρωποι ετοιμάζονται για τις διεργασίες της Αντισυνόδου και τη μεγάλη διαδήλωση που θα ακολουθήσει, με το σύνθημα «μείωση των στρατιωτικών δαπανών, αύξηση των δαπανών για κοινωνικούς σκοπούς», το οποίο μέσα στην πανδημία γίνεται περισσότερο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά.

 

Αθώοι οι ακτιβιστές

 

counteringcolston-wordpress-com

 

Μια απόφαση με ιδιαίτερο συμβολισμό πήρε πριν λίγες μέρες το δικαστήριο του Μπρίστολ, αθωώνοντας τους 4 ακτιβιστές που κατηγορούνταν γιατί τον Ιούνιο του 2020, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κινήματος Black Lives Mater, γκρέμισαν το άγαλμα του δουλέμπορου Έντουαρντ Κόλστον και το έριξαν μέσα στο λιμάνι της πόλης. Για την αθώωσή τους αναπτύχθηκε ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης, που υπό το φως της συζήτησης σχετικά με την ιστορική μνήμη του αποικισμού και της δουλείας, προσπάθησε να αναδείξει ότι η αποκαθήλωση του αγάλματος ήταν επιβεβλημένη.

 

Οι πρόσφυγες διεκδικούν

 

twitter.com/RefugeesinLibya

 

Με μια βίαιη στρατιωτική επιχείρηση το βράδυ της Κυριακής, οι αρχές της Λιβύης συνέλαβαν τους περίπου 600 αιτούντες άσυλο από διάφορες αφρικανικές χώρες, που από τον Οκτώβριο είχαν κατασκηνώσει έξω από το κτίριο της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στην Τρίπολη. Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να σιωπά δηλώνοντας μόνο ότι θα ανανεώσει τις συμφωνίες με την Λιβύη, οι πρόσφυγες ζητούν να σταματήσει η χρηματοδότηση της λιβυκής ακτοφυλακής, να κλείσουν τα άθλια κέντρα κράτησης και να μεταφερθούν σε ένα ασφαλέστερο μέρος.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet