«Ο Μαδαφάκας με το καπέλο»

Πρωτοπαρουσιαζόμενο στο ελληνικό κοινό έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ αμερικάνου συγγραφέα Στίβεν Άντλι Γκίργκις, προτείνει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θάνος Τοκάκης. «Πρόκειται», μας λέει, « για μια σύγχρονη αμερικάνικη κωμωδία που μιλά για την αντρική φιλία, τον ανομολόγητο πόθο, τον ξεπεσμένο έρωτα, αλλά και την παντοτινή αγάπη, πασπαλισμένα με πολλά ναρκωτικά, άφθονο αλκοόλ, ένα ξεχασμένο καπέλο και ένα όπλο». Τη μετάφραση έκανε ο Κ. Κρίτσης και παίζουν οι: Ορφέας Αυγουστίδης, Αντρέας Κοντόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Ειρήνη Μπούνταλη, Ειρήνη Φαναριώτη.
Παραστάσεις: Από 1.11 έως 12.1, Κυριακή, στις 10.30μ.μ., Δευτέρα και Τρίτη, στις 9μ.μ., στο Skrow (Αρχελάου 5, Παγκράτι, 210 7235842)


Δύο ενδιαφέροντα έργα

«Ο μικρός Χίτλερ» του Άρνολντ Μπέρνφελντ, από την πολιτιστική εταιρεία «Τα ταξιδιάρικα πουλιά» και Τσέχωφ από την Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει
Στη πρώτη παράσταση ο συγγραφέας αναρωτιέται τι θα συνέβαινε αν μια μέρα ο Αδόλφος Χίτλερ ως νεαρός αποτυχημένος ζωγράφος –πολύ πριν η ιστορία γραφτεί έτσι όπως την ξέρουμε– επισκεπτόταν τον πατέρα της ψυχανάλυσης Ζίγκμουντ Φρόιντ; Ο γερμανός συγγραφέας με το ψευδώνυμο Άρνολτ Μπέρνφελντ φέρνει αντιμέτωπες δύο προσωπικότητες που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα, σε μια μεταβατική και κρίσιμη φάση της ζωής τους, αλλά και της ίδιας της παγκόσμιας ιστορίας. Τη μετάφραση έκανε η Ευαγγελία Νάνου, παίζουν και σκηνοθετούν οι: Γεράσιμος Μιχελής και Γιώργος Χριστοδούλου.
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη, στις 9.15μ.μ., στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, Κάτω Χώρος.
Η δεύτερη παράσταση βασίζεται, όπως δείχνει ο τίτλος, στο έργο του Α.Π. Τσέχωφ. Πρόκειται για ένα παιχνίδι εξερεύνησης στον κόσμο του Τσέχωφ (αλληλογραφία, διηγήματα, νουβέλες, θεατρικά έργα), από τον οποίο «επινοείται» η παράσταση. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Μυλωνάς που μαζί με όλο το θίασο έκανε και τη δραματουργική επεξεργασία. Τη μουσική έγραψε ο Παύλος Κατσιβέλης και παίζουν οι: Αλέξανδρoς Αχτάρ, Μυρτώ Γκόνη, Πάρης Θωμόπουλος, Παναγιώτης Μπρατάκος.
Παραστάσεις: Από 6.11 μέχρι 10.1, Τετάρτη έως Παρασκευή, στις 9.15μ.μ. και Κυριακή, στις 7μ.μ., στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, Κάτω Χώρος.


«Οι Πρακτόρισσες»

«Οι Πρακτόρισσες» του Γιάννη Καλαβριανού είναι μια παρωδία των ταινιών κατασκοπείας. «Μια παράσταση - ύμνος στις ταινίες δράσης» λένε οι δημιουργοί της που περιγράφουν με χιούμορ την υπόθεση: «Η διάσημη δολοφόνος Λουκρητία Στρογκανόφ, αγνώστων λοιπών στοιχείων, απήγαγε τον τσέχο βιολόγο επιστήμονα Κονσταντίν Κονσταντίνοβιτς που ανακάλυψε το Επιδημικό Κρυπτοσπορίδιο, το πιο επικίνδυνο βακτήριο που εμφανίστηκε ποτέ στον πλανήτη. Ολόκληρη η ανθρωπότητα κινδυνεύει. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα! Σε όλες τις Μυστικές Υπηρεσίες έχει σημάνει συναγερμός! ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία επιστρατεύουν τις δυνάμεις τους. Κανείς δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα τη σατανική Λουκρητία. Η Ζαμπίνε, αρχηγός της Ρωσικής Ακαδημίας Κατασκόπων βρίσκει τη λύση. Καλεί τις θρυλικές Πρακτόρισσες μετά από πέντε χρόνια και πάλι σε δράση. Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια όμως άλλαξαν πολλά: η Γαβριέλα είναι χορεύτρια στύλου σε καμπαρέ, η Μικαέλα βιβλιοθηκάριος στο Βατικανό και η Συμέλλα παντρεμένη νοικοκυρά. Άραγε θα καταφέρουν να βρουν και πάλι τη φόρμα τους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σώσουν τον κόσμο;»
Σκηνοθετεί ο Αυγουστίνος Ρεμουνδος και παίζουν οι: Ευγενία Αποστόλου, Μάρα Δαρμουσλή, Χριστίνα Δενδρινού, Πωλ Ζαχαριάδης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Αλκμήνη Σταθάτου, Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη.
Παραστάσεις: Σάββατο, στις 9μ.μ. και Κυριακή, στις 6μ.μ., στον πολυχώρο Vault (Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός, τηλ. 213 0356472, 6949534889).
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet