Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο

 

https://twitter.com/hashtag/KillTheBill

 

Με τις δυναμικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν το Σάββατο σε διάφορες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο που περιορίζει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και δίνει περισσότερες εξουσίες στην αστυνομία. Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα το νομοσχέδιο εξετάστηκε από τη Βουλή των Λόρδων, η οποία απέρριψε ορισμένα από τα πιο επίμαχα σημεία του και το επέστρεψε στη Βουλή των Κοινοτήτων, γεγονός που αποτελεί μια ήττα για τη κυβέρνηση Τζόνσον.

 

 

Λευτεριά από το κολαστήριο

 

https://reprieve-org                                                                           

 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει στην εκστρατεία που ζητάει από τον Τζο Μπάιντεν να απελευθερώσει τους τελευταίους 39 παράνομα κρατούμενους του Γκουαντάναμο, που έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 20 χρόνια στο κολαστήριο. Η εκστρατεία ξεκίνησε από ακτιβιστές και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που παράλληλα ζητούν από το αμερικανικό κράτος να δώσει γενναία χρηματική αποζημίωση στους 741 κρατούμενους που έχουν απελευθερωθεί, ως μια ελάχιστη παραδοχή της ανείπωτης φρίκης που έζησαν.

 

Ενάντια στη βαρβαρότητα των συνόρων

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100076223537693

 

Με στόχο να μετατραπεί ο θυμός σε συλλογική δράση, δεκάδες οργανώσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής ετοιμάζονται για τις δράσεις που θα γίνουν στις 6 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της μέρας μνήμης των θυμάτων από τις πολιτικές των συνόρων. Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχτηκε λόγω της σφαγής που έγινε πριν από 8 χρόνια στη Θέουτα, όταν η ισπανική πολιτοφυλακή πυροβόλησε και δολοφόνησε εν ψυχρώ 15 μετανάστες από το Μαρόκο που προσπαθούσαν κολυμπώντας να περάσουν στην Ισπανία. 

Δημήτρης Γκιβίσης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet