Η έτσι και αλλιώς δύσκολη διαβίωση των κρατουμένων στις φυλακές του Κορυδαλλού έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολη κατά τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα μετά την κακοκαιρία που έπληξε την Αττική. Το κακοσυντηρημένο ηλεκτρικό δίκτυο των φυλακών δεν μπορεί να «σηκώσει» τις αυξημένες απαιτήσεις για θέρμανση, ταυτόχρονα με τις βασικές λειτουργίες της φυλακής, με συνέπεια το ρεύμα να κόβεται για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την υγεία των κρατουμένων.

Κατά τις τελευταίες ημέρες, με τη θερμοκρασία να αγγίζει το μηδέν λόγω του χιονιά, το κρύο στα κελιά ήταν ανυπόφορο αφού το ρεύμα κοβόταν πάρα πολύ συχνά. Η δυσλειτουργία αυτή επηρέασε, όπως αυτό είναι αναμενόμενο, και την ποιότητα του φαγητού το οποίο έτσι και αλλιώς δεν είναι καλό και ποιοτικό όπως έχει πολλές φορές καταγγελθεί.

Αναρωτιέται κανείς τι άλλο πρέπει να γίνει για να αναβαθμιστεί -επιτέλους- το ηλεκτρικό δίκτυο της μεγαλύτερης φυλακής στη χώρα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις ανάγκες. Το πρόβλημα είναι διαπιστωμένο και έχει τεθεί πολλάκις στους υπεύθυνους, αλλά επί της ουσίας φαίνεται ότι δεν έχει γίνει τίποτα. Οι κρατούμενοι, όπως είναι το προφανές, δεν αποτελούν πολίτες β' κατηγορίας. Εκτίουν την ποινή τους μεν, αλλά έχουν δικαιώματα και ανάγκες όπως όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη. Δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τον λόγο που εν έτει 2022 είναι ακόμη πολυτέλεια να υπάρχει ρεύμα στις φυλακές του Κορυδαλλού όλες τις μέρες του χρόνου και ιδιαίτερα όταν το χρειάζονται περισσότερο οι κρατούμενοι. Τις πολύ κρύες του χειμώνα και τις πολύ ζεστές του καλοκαιριού.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet