Στοπ στον εξορυκτισμό

 

https://waoresist.amazonfrontlines.org

 

Με περισσότερες από 365.000 υπογραφές που συγκέντρωσαν και κατέθεσαν στο συνταγματικό δικαστήριο, οι αυτόχθονες του Ισημερινού ζητούν να σταματήσει ο εξορυκτισμός στις περιοχές τους στον Αμαζόνιο. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με αφορμή τις νέες παραχωρήσεις εξόρυξης και πετρελαίου που επιδιώκει να κάνει η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Γκιγιέρμο Λάσο χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με τους αυτόχθονες όπως ορίζει ο νόμος, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στο συνταγματικό δικαστήριο η αγωγή τους για την αντισυνταγματικότητα των παραχωρήσεων.

 

Άκυρο στο δημοψήφισμα του μίσους

 

https://hatter.hu

 

Με στόχο να μην φτάσει στο όριο εγκυρότητας, δεκάδες οργανώσεις στην Ουγγαρία ξεκίνησαν εκστρατεία υπέρ του άκυρου στο δημοψήφισμα με τίτλο «προστασία των παιδιών από τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ» (!), που θα κάνει η ουγγρική κυβέρνηση στις 3 Απριλίου μαζί με τις βουλευτικές εκλογές. Αιτία της εκστρατείας είναι η απαράδεκτη διατύπωση των ερωτημάτων του δημοψηφίσματος, που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις γιατί είναι σκόπιμα χειριστική, προσβάλει την αξιοπρέπεια των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και υποδαυλίζει το μίσος εναντίον τους.

 

Ενάντια στη χούντα

 

https://twitter.com/hashtag/WhatsHappeningInMyanmar

 

Αυξάνεται η καταστολή εναντίον των μέσων ενημέρωσης στην Μιανμάρ ενόψει της επετείου του πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου του 2021, όπου παρόλο το κλίμα εκφοβισμού, διάφορες οργανώσεις καλούν τον λαό να βγει στους δρόμους για να υπερασπιστεί τη δημοκρατία. Δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι προκειμένου η στρατιωτική χούντα να επιβάλει την σιωπή για τις αντιχουντικές κινητοποιήσεις έχει επιδοθεί σε ένα πογκρόμ συλλήψεων, με 49 δημοσιογράφους να είναι στη φυλακή και άλλους 3 να έχουν δολοφονηθεί από την αρχή του χρόνου.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet