Φωτογραφία: Νικόλας Κοκοβλής

 

 

 

Η Ελλάδα έχει την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο. Στον γαλαξία. Στο Σύμπαν. Είναι η καλύτερη χώρα για να ζήσεις. Όσοι νέοι έφυγαν με το brain drain  έχουν πλέον φοροαπαλλαγές και πρέπει να γυρίσουν πίσω.

Επίσης, η Ελλάδα έχει καταπληκτικό ήλιο και υπέροχη φύση. Η μισή Ελλάδα, η άλλη μισή κάηκε το καλοκαίρι. Ωστόσο, ακριβώς επειδή έχει καταπληκτικό ήλιο, ικανό να κάψει τη μισή χώρα, αυτό σημαίνει και ότι τη μισή χρόνια χρειάζεσαι θέρμανση. Που είναι ακριβή. Βέβαια, ακόμη κι όταν δε χρειάζεσαι θέρμανση, χρειάζεσαι κλιματισμό γιατί έχει καύσωνες, ειδικά μετά την οικολογική καταστροφή. Εν ολίγοις, η Ελλάδα όλο τον χρόνο είναι εφιαλτική κάθε δύο μήνες που έρχεται η ΔΕΗ. Εγώ προσωπικά την τρέμω.

Επίσης, η Ελλάδα έχει υψηλή ποιότητα ζωής, αν δεν είσαι ασθενής. Αν είσαι, η ποιότητα ζωής είναι χάλια. Τα τελευταία δύο χρόνια, ας πούμε, στα νοσοκομεία δεν χωράει κανένας πλην ορισμένων περιστατικών κόβιντ. Αν δε είσαι κι ανάπηρος δεν έχεις πρόσβαση στη μισή χώρα. Ούτε στις παραλίες, ούτε στα πεζοδρόμια. Αν είσαι ανάπηρος στην Ελλάδα την έβαψες. Άσε που τώρα τελευταία δε δίνουν και τα επιδόματα, όχι. Κάνουν περικοπές.

Ένα άλλο εκπληκτικό πράγμα που έχει η ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, είναι η αξιοπρέπεια. Για παράδειγμα, δεν έχουν ρατσισμό· για τους λευκούς και πλούσιους άντρες, κυρίως, αλλά αν κάποιος μαύρος γίνει πάρα πολύ διάσημος και πλούσιος, ούτε αυτός μας ενοχλεί. Οι γυναίκες είναι μεν χρήσιμες και δεν πρέπει να τις χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλο, αλλά η κυβέρνηση έχει το χαμηλότερο ρεκόρ σε γυναίκες σε υπουργικές θέσεις. Τα υπόλοιπα είναι όπως τα ξέρετε, όπως στον υπόλοιπο κόσμο. Γυναικοκτονίες, βιασμοί, ανισότητα.

Αλλά δεν είμαστε ρατσιστές. Βασικό αυτό. Δεν πνιγούμε πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου. Ούτε παρατά κάνεις τους Ρομά σε παραπήγματα. Είμαστε πολύ συνεπείς στην από αρχαιοτάτων παράδοσή μας την φιλόξενη. Αν είσαι τουρίστας. Και πληρώνεις 15 ευρώ μια σαλάτα. Αν δεν είσαι, όμως, έχουμε πολύ ισχύει παρακράτος, ειδικά στον Βορρά της χώρας και πολύ ακροδεξιά κυβέρνηση.

Ωστόσο, το αστικό περιβάλλον παραμένει ζωηρό. Η Αθήνα είναι μητρόπολη, δεν κοιμάται ποτέ. Όπως δεν κοιμούνται οι γονείς με τους οποίους συγκατοικείς ως τα 40 σου χρόνια επειδή τα ενοίκια είναι περίπου όσο και ο βασικός μισθός. Μετά μένεις μόνος σου, είτε επειδή οι γονείς σου πεθαίνουν, είτε -και ιδανικά - επειδή θα φύγουν στο χωριό τους. Τότε μπορείς να ξεκινήσεις τη δική σου οικογένεια, βοηθώντας στη μείωση της υπογεννητικότητας που μαστίζει τον, κατά τα λοιπά, επίγειο τούτο παράδεισο. Αν δεν είσαι άνεργος. Αν είσαι άνεργος, ας φρόντιζες να μην ήσουν.

Τι άλλο είναι πολύ ποιοτικό στην Ελλάδα; Α, σωστά, η ελευθερία του λόγου. Όσα σκάνδαλα έχουμε τις βάρος υπουργών, τόσοι δημοσιογράφοι διώκονται. Αυτήν την στιγμή διώκονται δύο. Τα υπόλοιπα ΜΜΕ χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση. Στην Ελλάδα δε γεννήθηκε απλώς η δημοκρατία, στην Ελλάδα η δημοκρατία εξελίχθηκε ως πολίτευμα. Έγινε αμφίβια. Επιβιώνει και σα δικτατορία και σαν κοινοβουλευτισμός. Αυτό το περίεργο πολιτειακό σχήμα το ονομάζουν "διαφάνεια". 

Έτσι έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα. Να γυρίσετε πίσω, να μείνετε με τους γονείς σας και να δουλεύετε με μπλοκάκι κάνοντας έρευνα. Η σύμβαση εργασίας σας θα είναι πιθανότητα πεντάμηνη. Αλλά έχουμε ωραίες παραλίες.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet