Λευτεριά στον Λέοναρντ Πελτιέ

 

freeleonard.org

Χιλιάδες άνθρωποι θα διαδηλώσουν αύριο σε διάφορες πόλεις του κόσμου ζητώντας την απελευθέρωση του Λέοναρντ Πελτιέ, του μακροβιότερου πολιτικού κρατούμενου στο δυτικό ημισφαίριο, που συμπληρώνει 46 χρόνια στις αμερικανικές φυλακές. Ο 77χρονος ινδιάνος ακτιβιστής και ηγετικό στέλεχος του αγώνα για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας του κορονοϊού, και έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τους φόνους δύο πρακτόρων του FBI σε μια δίκη παρωδία που δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του.   

    

Ματωμένη Κυριακή

                                                                              

bloodysundaymarch.org

Συνεχίζοντας την παράδοση, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν και φέτος στην πορεία και στις εκδηλώσεις μνήμης που έγιναν στο Ντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας για την ματωμένη Κυριακή της 30ης Ιανουαρίου του 1972, όταν ο βρετανικός στρατός πυροβόλησε εν ψυχρώ εναντίον του πλήθους κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης για τα πολιτικά δικαιώματα, και δολοφόνησε 14 ανθρώπους. Πενήντα χρόνια μετά, οι διαδηλωτές ανέφεραν ότι παραμένει ανοιχτή μια τεράστια πληγή, ειδικά επειδή οι υπεύθυνοι για τη σφαγή δεν καταδικάστηκαν ποτέ.

 

Μπλόκο στους νεοναζί

 

www.facebook.com/antifainfo.budapesthun

Κάλεσμα για να μπλοκαριστεί η διεθνής νεοναζιστική διαδήλωση για την λεγόμενη «Ημέρα της Τιμής» στις 12 Φεβρουαρίου στη Βουδαπέστη, κάνουν διάφορες αντιφασιστικές οργανώσεις. Η «Ημέρα της Τιμής», που είναι βασικό μέρος της διατήρησης του εθνικού μύθου στην Ουγγαρία, και αποτελεί μια εξύμνηση του ναζισμού και μια βαθειά προσβολή της ιστορικής μνήμης, είναι αφιερωμένη στην απόπειρα εξέγερσης που έκαναν τα ουγγρικά και τα ναζιστικά στρατεύματα το 1945, κατά την διάρκεια της πολιορκίας της πόλης από τον Κόκκινο Στρατό. 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet