Ούτε ένα πέσο στο ΔΝΤ

autoconvocatoriadeuda.blogspot.com

 

Σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τρίτη στην Πλατεία Μάιου στο Μπουένος Άιρες ενάντια στη συμφωνία που έκανε η αργεντίνικη κυβέρνηση με το ΔΝΤ, για την πληρωμή του δανείου των 44 δισ. ευρώ που είχε πάρει το 2018 ο Μαουρίτσιο Μάκρι. Προτείνοντας τη ρήξη με το ΔΝΤ ως την μόνη λύση για την υπεράσπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας, οι διαδηλωτές ζήτησαν να μην πληρωθεί ούτε ένα πέσο για ένα χρέος απεχθές και παράνομο και να γίνει λογιστικός έλεγχος.

 

Η πολιτική σας δολοφονεί

 

twitter.com/hashtag/MonaHeidari

 

Την ιρανική κυβέρνηση καταγγέλλουν ως υπεύθυνη διάφορες φεμινιστικές συλλογικότητες για τον αποκεφαλισμό της 17χρονης Μόνα Χεϊντερί από τον σύζυγο της, στη σκηνή φρίκης που έκανε το γύρο του διαδικτύου πριν λίγες ημέρες. Σε μια χώρα που δεν έχει θεσπίσει νόμους για την προστασία από την ενδοοικογενειακή βία και κατά των γάμων ενηλίκων με παιδιά, ακτιβίστριες αναφέρουν ότι τα δύο τελευταία χρόνια 60 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί από τα λεγόμενα «εγκλήματα τιμής» και κανείς από τους δράστες δεν έχει τιμωρηθεί.

 

Κατάργηση του νόμου

 

twitter.com/hashtag/AcabemosConLaLeyMordaza

 

Χιλιάδες άνθρωποι θα διαδηλώσουν αύριο σε πολλές ισπανικές πόλεις ζητώντας την κατάργηση του gag, του «νόμου για την ασφάλεια» που περιορίζει την ελεύθερη έκφραση και επιτίθεται στις πολιτικές ελευθερίες και στα δικαιώματα. Ο gag, βάσει του οποίου έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις σε περισσότερους από 140.000 ανθρώπους, ψηφίστηκε το 2015 από το Λαϊκό Κόμμα. Αφορμή των κινητοποιήσεων είναι η μεταρρύθμισή του που προωθεί η ισπανική κυβέρνηση, παρόλο που είχε υποσχεθεί ότι θα τον καταργήσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet