Δρέσδη χωρίς ναζί

 

www.dresden-nazifrei.com

 

Σε μια μάχη σώμα με σώμα, χιλιάδες άνθρωποι κατάφεραν την Κυριακή στην Δρέσδη να μην γίνει η πορεία που προσπαθούν να κάνουν κάθε χρόνο οι νεοναζί με αφορμή τον βομβαρδισμό της πόλης το 1945. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την αντιφασιστική συμμαχία «Δρέσδη χωρίς ναζί», που δημιουργήθηκε το 2010 υποστηριζόμενη από την Die Linke, τους Πράσινους, συνδικάτα και διάφορες οργανώσεις της αυτονομίας, και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να μπλοκάρει την πρώην μεγαλύτερη νεοναζιστική πορεία στην Ευρώπη.  

 

Ακύρωση του χρέους

twitter.com/DebtCrisisOrg

 

Για δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο την ακύρωση του φοιτητικού χρέους ετοιμάζονται ακτιβιστές και διάφορες οργανώσεις στις ΗΠΑ, ενόψει της επανέναρξης των πληρωμών των δανείων τον Μάιο. Να σημειωθεί ότι η ακύρωση του χρέους έως και 10.000 δολάρια ανά δανειολήπτη ήταν μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Μπάιντεν, αλλά παρά την τεράστια αποδοχή που έχει αυτή η ιδέα μέσα στους Δημοκρατικούς, ο αμερικανός πρόεδρος δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα, με τον Μπέρνι Σάντερς και την Αλεξάντρια Οκάσιο - Κορτέζ να τον κατηγορούν για ανεπίτρεπτη στάση.  

 

Οργή για την αθώωση

www.standupforjamaica.org

 

Οργή έχει προκαλέσει στην Τζαμάικα η απόφαση δικαστηρίου να αθωώσει έναν αστυνομικό, ο οποίος  τον περασμένο Ιούλιο έκοψε τα δάχτυλα του χεριού μια νεαρής Ρασταφάρι που την θεώρησε ύποπτη για την κλοπή ενός κλειδιού. Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι παρά την πρόσφατη δημόσια συγνώμη που ζήτησε ο πρωθυπουργός Άντριου Χόλνες για τις πολλαπλές διακρίσεις που έχουν βιώσει ιστορικά οι Ρασταφάρι, η συγκεκριμένη απόφαση δείχνει ότι ο κρατικός ρατσισμός εναντίον τους παραμένει.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet