«Τα μυστικά της αδελφής μου»

 

 

 

«Τα μυστικά της αδελφής μου» (Souad) της Αϊτέν Αμίν: Η 19χρονη Σουάντ ζει στο Ζαγκαζίγκ, μια μικρή πόλη στο Δέλτα του Νείλου. Κλεισμένη σε ένα συντηρητικό κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον έχει βρει διέξοδο στο διαδίκτυο. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν για την Σουάντ ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο, έναν κόσμο ελευθερίας όπου μπορεί να πραγματοποιήσει όσα δεν μπορεί στην πραγματική ζωή. Έτσι συνάπτει «σχέσεις» με διάφορους άνδρες, προβάλλοντας όμως εικόνες όχι από την πραγματική της ζωή αλλά από τη ζωή που θα ήθελε να ζει. Όμως κάποια στιγμή όλα θα καταρρεύσουν κάτω από το βάρος της πραγματικότητας. Μια σειρά από γεγονότα θα οδηγήσει σε μια τραγωδία και η 13χρονη αδελφή της Σουάντ, η Ραμπάμπ, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης απαντήσεων.

Η σκηνοθέτρια Αϊτέν Αμίν σημειώνει: «Βρίσκω τρομερά εντυπωσιακό το πόσο το διαδίκτυο έχει αλλάξει τις ανθρώπινες σχέσεις, ειδικά στην Αίγυπτο όπου υπάρχει πολύ λίγος χώρος για τους ανθρώπους να είναι ο εαυτός τους. Μιλάμε για μια χώρα όπου με το που θα βγεις από την πόρτα του σπιτιού σου, υποχρεώνεσαι να επιδείξεις μια διαφορετική περσόνα, ειδικά αν είσαι γυναίκα. Είναι κάτι που έχω κοινό με τις δυο πρωταγωνίστριες, την Σουάντ και την Ραμπάμπ, παρά τις διαφορές μας. Η ελευθερία που προσφέρει το διαδίκτυο είναι τεχνητή και ψεύτικη, δεν μπορείς να την νιώσεις στην αληθινή ζωή, κάτι που καταλήγει να σε εξοργίσει. Έτσι και για την Σουάντ, στον ψηφιακό κόσμο τής επιτρέπεται να ζει τη ζωή που ονειρεύεται, χωρίς καμία ενοχή».

Η ταινία της Αμίν είναι η πρόταση της Αιγύπτου για τα φετινά Όσκαρ, μια ιστορία ενηλικίωσης για τους κινδύνους και τις ψευδαισθήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την απατηλή αίσθηση ελευθερίας που δίνουν σε ανθρώπους που ζουν σε αυστηρές, συντηρητικές κοινωνίες.

«Η οργή ενός άνδρα» (Wrath of man) του Γκάι Ρίτσι: Ένας μυστηριώδης άνδρας, ο Η, προσλαμβάνεται από μια εταιρεία για να προστατεύει χρηματαποστολές, καθώς η εταιρία διακινεί καθημερινά εκατομμύρια δολάρια. Τον μυστηριώδη Η στοιχειώνει η δολοφονία του γιου του, τους υπευθύνους για την οποία δεν σταμάτησε να αναζητά. Όταν μια συμμορία επιτίθεται στη χρηματαποστολή θα αναλάβει να τους απωθήσει.

Ταινία δράσης η οποία αποτελεί ριμέικ της Χρηματαποστολής, που γυρίστηκε το 2004 σε σκηνοθεσία Νικολά Μπουχριέφ.

«Η μέθοδος των Γουίλιαμς» (King Richard) του Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν: Βιογραφική ταινία βασισμένη στη συναρπαστική αληθινή ιστορία του Ρίτσαρντ Γουίλιαμς, πατέρα, μέντορα και προπονητή των διάσημων τενιστριών, Βένους και Σερένα Γουίλιαμς.

«Uncharted» του Ρούμπεν Φλάισερ: Ο Βίκτορ «Σάλι» Σάλιβαν αποφασίζει να αναζητήσει τον θησαυρό του Φερδινάνδου Μαγγελάνου, ο οποίος χάθηκε πριν από 500 χρόνια. Για τον σκοπό αυτό στρατολογεί έναν ερασιτέχνη κλέφτη, τον Νέιθαν Ντρέικ. Οι δύο άνδρες πρέπει να φτάσουν πριν από τον Μονκάντα, έναν αδίστακτο άνδρα ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του ως νόμιμο κληρονόμο του θησαυρού. Η περιπέτεια εκτυλίσσεται σε ένα μεγάλο ταξίδι με τον Νέιθαν και τον Σάλι να προσπαθούν να απαντήσουν στους γρίφους και να λύσουν ένα από τα παλαιότερα μυστήρια του κόσμου. Τότε θα μπορέσουν να διεκδικήσουν 5 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά και να βρουν τον χαμένο αδελφό του Νέιθαν. Αρκεί… να αντέξουν ο ένας τον άλλον!

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet