Το 3ο Συνέδριο έχει φέρει ένα κλίμα αναμονής και ερωτημάτων στην ελληνική κοινωνία. Είναι ένα στοίχημα για τον χώρο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί σε κλίμα συντροφικού και ανοικτού δημοκρατικού διαλόγου και σύνθεσης θέσεων χωρίς τεχνικά στοιχεία επιβολής των «συσχετισμών». Εάν αυτό θεωρείται «εκ των ων ουκ άνευ» το σημαντικότερο θέμα ειναι η ορμή που θα ξεπηδήσει από τις μετασυνεδριακές καταστάσεις. Στην πράξη θα είναι η απάντηση μας στο επιτελικό κράτος της Δεξιάς.

Ένα συνέδριο που θα επικυρώνει την θέληση για κυβερνητική πορεία της προοδευτικής παράταξης με στόχο την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας .Με διαμόρφωση δημοκρατικών και αριστερών στόχων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας κ πολιτικής σε μια σύγχρονη Ελλάδα.

Με ανεξάρτητους θεσμούς, δημοκρατικά εκλεγμένους, ελέγχου της κρατικής λειτουργίας και με πλήρη διαφάνεια στις εσωτερικές δομές της.

Με προμετωπίδα την ανεξάρτητη καί πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που στοχεύει στην ειρηνική επίλυση των διαφορών. Με μείωση των εξοπλιστικού πυρετού και επένδυση στον πολιτισμό και τις διαπολιτισμικές συσφίγξεις σχέσεων των λαών σαν το ισχυρότερο όπλο απέναντι στους εξωτερικούς κινδύνους.

Με εκπαιδευτική ανανέωση απο τα προγράμματα σπουδών μέχρι τις υλικές υποδομές καθώς και τον εκδημοκρατισμό της συμπεριφοράς μεταξύ εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων εναντια στην αστυνομικοποίηση της φοιτητικής και ακαδημαϊκής ζωής.

Με σύγχρονα προγράμματα ιατρικής περίθαλψης που θα βασίζεται στην αξιοπρεπή και ελεγχόμενη ιατρική αμοιβή των ιατρικών υπηρεσιών στα ανώτερα όρια των χωρών της ευρωζώνης και με ριζική αναδόμηση της ιατρικής υλικοτεχνικής υποδομής προτάσσοντας την πρωτοβάθμια της νοσοκομειακής πρόληψης και θεραπείας.

Για την επιτυχή έκβαση αυτού του αναγκαίου εγχειρήματος απαιτείται η συναίνεση της πλειοψηφίας των δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων του λαού. Γι' αυτό το λόγο καλείται ο καθένας «Συριζαίος» να γίνει ενεργό μέλος του κόμματος, συνεργός στην προσπάθεια για την ανατροπή του δεξιού συνονθυλεύματος που με ψέματα και αρνητική προπαγάνδα υφάρπαξε τη λαϊκή εντολή. Να γίνει συνδιαμορφωτής της δημοκρατικής ενότητας στη βάση της κοινωνίας που θα επιφέρει και τις επιθυμητές συμμαχίες στην κορυφή.

Η άμεση συμμετοχή στις συνεδριακές διαδικασίες και στην εκλογή της ΚΕ και του προέδρου ενεργοποιεί τα μέλη σε πολλαπλασιαστές της συλλογικής αριστερής και προοδευτικής σκέψης και πολιτικής στην κοινωνία.

Γιατί το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλο.

Νίκος Ρήγας Ο Νίκος Ρήγας είναι νευρολόγος - ψυχίατρος και παιδοψυχίατρος, β συντονιστής ΟΜ Βερολίνου και μέλος γραμματείας του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet