Λευτεριά στον Πάμπλο

 

twitter.com/hashtag/freepablohasel

 

Υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της έκφρασης, και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κατασταλτικής νομοθεσίας, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το περασμένο Σάββατο σε διάφορες ισπανικές πόλεις στην μέρα δράσεων αλληλεγγύης στον Πάμπλο Χασέλ, που συμπλήρωσε έναν χρόνο στη φυλακή. Ο ισπανός ράπερ έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο χρόνων και εννιά μηνών με την κατηγορία της εξύμνησης της «τρομοκρατίας», επειδή σε τραγούδια του, και σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταφέρθηκε εναντίον της μοναρχίας και της αστυνομίας.

 

 

Καταργήστε το εξευτελιστικό ωρομίσθιο

 

onefairwage.site

 

Εκστρατεία για την κατάργηση του κατώτατου ωρομισθίου των 2,13 δολαρίων στους εργαζόμενους με φιλοδωρήματα, ξεκίνησαν διάφορες οργανώσεις στις ΗΠΑ. Η πρωτοβουλία αποτελεί την απάντηση των εργαζομένων στις 900.000 λιγότερες θέσεις εργασίας, σε σχέση με την προ πανδημίας εποχή, που έχει ο τομέας των εστιατορίων εξαιτίας της «μεγάλης παραίτησης», μιας τάσης που εξαπλώνεται ταχύτατα στις ΗΠΑ με περισσότερους από 33 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν φύγει οικειοθελώς από την εργασία τους από την αρχή του 2021 λόγω δυσαρέσκειας.

 

 

Στη μνήμη του Βαλέριο

 

www.facebook.com/events/457513452495767

 

Ενώνοντας την οργή τους, χιλιάδες άνθρωποι (μαθητές/τριες, φεμινιστικές συλλογικότητες, κοινωνικά κέντρα, κοινότητες μεταναστών, αριστερές οργανώσεις, κ.λπ.), διαδήλωσαν την Τρίτη στους δρόμους της Ρώμης, με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του 18χρονου αντιφασίστα Βαλέριο Βερμπάνο από μια φασιστική συμμορία. Ήταν μια κινητοποίηση για να κρατηθεί ζωντανή η κοινωνική μνήμη απέναντι στη λήθη, που εξελίχθηκε σε μια κραυγή απέναντι στην ατιμωρησία, αφού η αστυνομία ακόμα δεν έχει βρει ποιος πυροβόλησε τον Βαλέριο.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet