Ποτέ ξανά Μάρκος

 

www.facebook.com/CARMMAPH

 

Τριάντα έξι χρόνια μετά τη λαϊκή εξέγερση του 1986 που ανέτρεψε τον δικτάτορα των Φιλιππίνων Φερδινάντο Μάρκος, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Μανίλα ενάντια στην υποψηφιότητα του γιου του Μπονγκμπόνγκ Μάρκος στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου. Να σημειωθεί ότι ο Μάρκος τζούνιορ, που είναι άνθρωπος των αγορών και θαυμαστής της δικτατορίας, προηγείται στις δημοσκοπήσεις με σημαντική διαφορά, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη συμμαχία που έχει κάνει με τον νυν πρόεδρο Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

 

 

Δεν ξεχνάμε, ούτε συμφιλιωνόμαστε

 

es-la.facebook.com/EMVyJ

 

Συνεχίζοντας την παράδοση, διάφορες οργανώσεις της Αριστεράς, συγγενείς θυμάτων, πρώην πολιτικοί κρατούμενοι και άλλοι, θα διαδηλώσουν και φέτος στην Πλατεία Μαΐου του Μπουένος Άιρες, στην εκδήλωση μνήμης για τα περισσότερα από 30.000 θύματα της στρατιωτικής δικτατορίας που ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου του 1976. Οι διαδηλωτές με κεντρικό σύνθημα «δεν ξεχνάμε, ούτε συμφιλιωνόμαστε», θα καταγγείλουν τη λειψή αποχουντοποίηση που έγινε και θα φωνάξουν ότι ο αγώνας για την κοινωνική δικαιοσύνη συνεχίζεται.

 

 

Αντίσταση στη στρατιωτική χούντα

 

twitter.com/hashtag/Feb26March

 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην «Πορεία των Μητέρων και των Πατέρων», που έγινε το Σάββατο στο Χαρτούμ, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στη νεολαία που αντιστέκεται στη στρατιωτική χούντα καθημερινά στους δρόμους. Να σημειωθεί ότι από τις 25 Οκτωβρίου που έγινε το πραξικόπημα του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ Αλ Μπουρχάν, o στρατός του Σουδάν έχει σκοτώσει 85 υπερασπιστές της δημοκρατίας, περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, 26 έχουν χάσει τα άκρα τους και 7 έχουν μείνει παράλυτοι.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet