Δικαίωμα στη στέγαση

 

housingnotprofit.org/housing-action-day

 

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες ενόψει του πανευρωπαϊκού διήμερου δράσεων (26 και 27 Μαρτίου) για το δικαίωμα στη στέγαση, απέναντι στην στεγαστική κρίση που πλήττει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία σήμερα στην Ευρώπη 8.539.191 νοικοκυριά βιώνουν σοβαρή έλλειψη στέγης, 22.672.349 νοικοκυριά πληρώνουν περισσότερο από το 40% του εισοδήματός τους για στέγαση, και περίπου 700.000 άνθρωποι είναι άστεγοι, χωρίς να υπολογίζονται οι εκατοντάδες χιλιάδες ουκρανοί πρόσφυγες.

 

Αλληλεγγύη στους συμμαθητές μας

 

twitter.com/hashtag/LetFreeFloridaSayGay

 

Χιλιάδες μαθητές σε πολλά σχολεία της Φλόριντα απείχαν τη Δευτέρα από τα μαθήματά τους, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους ΛΟΑΤ συμμαθητές τους. Αφορμή ήταν το νομοσχέδιο που συζητιόταν την ίδια ημέρα στη Γερουσία της αμερικανικής πολιτείας, και το οποίο ψηφίστηκε με 22 ψήφους έναντι 17 λόγω της πλειοψηφίας που έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, που απαγορεύει σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες κάθε συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με τους ΛΟΑΤ, θέτει αυστηρούς περιορισμούς στο τι μπορεί να διδαχθεί, και δίνει το δικαίωμα στους γονείς να μηνύουν τους «παραβάτες» καθηγητές.

 

Ενάντια στον αντισημιτισμό

 

www.facebook.com/RAAR2021

 

Δεκάδες οργανώσεις καλούν στην αυριανή διαδήλωση που θα γίνει στο Παρίσι ενάντια στον αντισημιτισμό, με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από την σφαγή τριών παιδιών και ενός καθηγητή στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατόρα στην Τουλούζη. Παράλληλα, όπως αναφέρουν, η κινητοποίηση είναι και ένα μεγάλο «όχι» απέναντι σε κάθε ρατσισμό και σε όλους τους κήρυκες του μίσους, και μια φωνή για έναν άλλο κόσμο που θα χωράει όλους τους ανθρώπους άσχετα από την καταγωγή, τη θρησκεία, το χρώμα, και τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.

Δημήτρης Γκιβίσης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet