Ενάντια στην αστυνομική βία

 

www.cobp.resist.ca

 

Με τα κράτη να στρατιωτικοποιούν τα σύνορά τους, τα δικαιώματα να περιστέλλονται στο όνομα της ασφάλειας και τις πολλαπλές κρίσεις να οδηγούν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στο περιθώριο, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τρίτη σε διάφορες πόλεις του κόσμου στη διεθνή ημέρα δράσεων ενάντια στην αστυνομική βία. Να σημειωθεί ότι η πρώτη διεθνής κινητοποίηση ενάντια στην αστυνομική βία έγινε το 1995 μετά από κάλεσμα της COBP, μιας πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε στον Καναδά από μια ομάδα συλληφθέντων διαδηλωτών. 

 

 

Έπεσε το νομοσχέδιο

 

twitter.com/hashtag/NoALa5272

 

Μόνο δύο ημέρες άντεξε το νομοσχέδιο για «την προστασία της ζωής και της οικογένειας», που ψήφισε το κοινοβούλιο της Γουατεμάλας, αφού από τις τεράστιες κινητοποιήσεις που έγιναν ο ακροδεξιός πρόεδρος Αλεχάντρο Γιαματέι αναγκάστηκε να το αποσύρει. Το νομοσχέδιο απαγόρευε τους γάμους ομοφυλοφίλων, αύξανε τις ποινές φυλάκισης για τις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις, όριζε ότι κανένας σεξουαλικός προσανατολισμός εκτός από την ετεροφυλία δεν είναι «φυσιολογικός» και απαγόρευε στα σχολεία να διδάσκουν μαθήματα για τη σεξουαλικότητα και το φύλο.

 

 

Στοπ στις εξώσεις

 

mst.org.br

 

Σε μια κινητοποίηση για το δικαίωμα στη ζωή, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Πέμπτη σε όλη τη Βραζιλία ζητώντας την επέκταση του ADPF (μορατόριουμ για τις εξώσεις) που λήγει στις 31 Μαρτίου. Το ADPF ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2021 μετά από τους μεγάλους αγώνες των λαϊκών κινημάτων, που τον Δεκέμβριο ζήτησαν από το Κογκρέσο να ενεργήσει για την παράτασή του, αλλά ο Μπολσονάρο το αρνήθηκε, με αποτέλεσμα την 1η Απριλίου 132.000 οικογένειες να απειλούνται με έξωση, σε μια περίοδο που η κοινωνική πλειοψηφία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη φτώχεια, την πείνα και την ανεργία.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet