Στους δρόμους της Τύνιδας

 

mobile.twitter.com/TunisiaCoup

 

Τιμώντας την 66ης επέτειο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στην Τύνιδα, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Καΐς Σαγιέντ και της κυβέρνησης, την επιστροφή στη συνταγματική τάξη, την άμεση προκήρυξη εκλογών και την ακύρωση των έκτακτων μέτρων που έλαβε το καθεστώς στις 25 Ιουλίου. Παράλληλα, φώναξαν ότι απορρίπτουν την εθνική διαβούλευση παρωδία για το νέο Σύνταγμα που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και στην οποία, μετά από τους περιορισμούς που έχουν τεθεί, έχει συμμετάσχει μόνο το 7% των πολιτών.

 

 

Δικαίωση για τους αυτόχθονες

 

curvelakefirstnation.ca

 

Με μια ιστορική απόφαση που πήρε ένα καναδικό δικαστήριο, οι αυτόχθονες του Καναδά που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό θα αποζημιωθούν με 8 δισ. δολάρια, για αυτήν την σε βάρος τους διάκριση που προκαλεί σοβαρές συνέπειες στην υγεία τους. Η απόφαση αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για τους αυτόχθονες πληθυσμούς, που από το 1995 ξεκίνησαν να κάνουν μηνύσεις εναντίον του καναδικού κράτους, ενώ να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αποφάσισε πως πρέπει να δοθούν και 6 δισ. δολάρια για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών ύδρευσης στις κοινότητές τους.

 

 

Στον δρόμο για το δημοψήφισμα

 

www.pitcnt.uy

 

Κάλεσμα για μεγάλη συμμετοχή, ώστε να δοθεί μια δυναμική απάντηση στη δεξιά κυβέρνηση του Λούις Λακάλ Πόου, κάνουν διάφορες οργανώσεις στην Ουρουγουάη, ενόψει του αυριανού δημοψηφίσματος για την ακύρωση 135 άρθρων του LUC. Το LUC, που ψηφίστηκε το 2020 στη βουλή, είναι ένα νομοσχέδιο 343 άρθρων που επιτίθεται στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στους φτωχούς και στα δικαιώματα, ενώ το δημοψήφισμα γίνεται μετά από μια εκστρατεία της Αριστεράς και πολλών συνδικάτων, που συγκέντρωσαν περισσότερες από τις 700.000 υπογραφές που απαιτούνται.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet