Τι συμβαίνει, άραγε στην Ασπροφος, εταιρεία του ομίλου ΕΛΠΕ; Όπου εργαζόμενοι απολύθηκαν και άλλοι εκδιώχθηκαν, ενώ πολλοί εργαζόμενοι παραμένουν ακόμη με Δελτίο, αν και οι περισσότεροι απασχολούνται ήδη αρκετά χρόνια στην εταιρεία, όπου στελέχη υποβαθμίζονται και απομακρύνονται για να αδειάσουν θέσεις για προσωπικές και άλλες πολιτικές;

Οι αλλαγές που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια σε επίπεδο διοίκησης και διευθυντών της πρώην Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών… ζαλίζουν ως προς τα οικονομικά τους. Και ζαλίζουν πολύ περισσότερο τους εργαζόμενους της Ασπροφος, που αν και διάγουν τον δεύτερο χρόνο χωρίς συλλογική σύμβαση, δυσκολεύονται να ζήσουν μπροστά στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, με τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος ενέργειας, αλλά και όλων των υπηρεσιών και αγαθών.

Ενώ πριν, για πέντε στελέχη του 7ου, με αμοιβές επιπέδου διευθυντή Ασπροφος (διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικός πρόεδρος, εκτελεστικό μέλος ΔΣ, σύμβουλος διοίκησης, διευθυντής ΔΟΔΥ) το συνολικό κόστος της Ασπροφος, σε μισθούς και άλλα έξοδα, δεν ξεπερνούσε τις 350.000 ευρώ, σήμερα, για πέντε στελέχη του 7ου, με αμοιβές επιπέδου Διευθυντή Ομίλου (διευθύνων σύμβουλος, πρόεδρος, σύμβουλος διοίκησης, διευθυντής οικονομικών, διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών) η επιβάρυνση της Ασπροφος ξεπερνάει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, τα 1.000.000 ευρώ!

Από περίπου 350.000 ευρώ πριν (προηγούμενο διοικητικό σχήμα), σε πάνω από 1.000.000 ευρώ σήμερα. Δηλαδή τριπλασιάζονται τα έξοδα αυτά, που –θυμίζουμε– πληρώνει η Ασπροφος. Δηλαδή για 5 άτομα, τα έξοδα της Ασπροφος αυξάνονται πάνω από 650.000 ευρώ τον χρόνο!

Τα νούμερα πραγματικά προκαλούν ίλιγγο! Και… τα αποτελέσματα: Οι εργαζόμενοι είναι χωρίς συλλογική σύμβαση και η εταιρεία έχει περί τα 3.000.000 ευρώ έλλειμμα τον χρόνο. Τα σημαντικά έργα του Ομίλου δίνονται με απευθείας αναθέσεις στους ανταγωνιστές. Νέοι κανόνες …super management επιτρέπουν τέτοια αύξηση κόστους διοίκησης, χωρίς πλάνο ανάκαμψης και τα σημαντικά έργα στους ανταγωνιστές!

 

Tags:
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet