Ανοίξτε τα σχολεία

 

twitter.com/hashtag/LetAfghanGirlsLearn

 

Αψηφώντας την καταστολή, εκατοντάδες γυναίκες διαδήλωσαν την Κυριακή στην Καμπούλ ζητώντας να ανοίξουν ξανά τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα κορίτσια του Αφγανιστάν. Να σημειωθεί, ότι τα σχολεία τα έκλεισαν οι Ταλιμπάν τον Αύγουστο του 2021 που ήρθαν στην εξουσία και την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ανακοινώσει ότι θα τα ανοίξουν ξανά, αλλά ξαφνικά άλλαξαν απόφαση χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση, και το μόνο που είπαν είναι ότι θα γίνουν ρυθμίσεις για την παροχή εκπαίδευσης σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο και τον αφγανικό πολιτισμό.

 

 

Καραβάνι για την κλιματική δικαιοσύνη

 

www.caravanaclima.pt

 

Ξεκινάει σήμερα στην Πορτογαλία το καραβάνι για την κλιματική δικαιοσύνη, με τη συμμετοχή δεκάδων ακτιβιστών/στριών που θα ταξιδέψουν με τα πόδια περίπου 400 χιλιόμετρα μέχρι τις 16 του μήνα. Την πρωτοβουλία στηρίζουν περισσότερες από 30 οργανώσεις και κινήματα που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος, την τοπική ανάπτυξη, και την πολιτιστική κληρονομιά, και στόχος τους είναι να κάνουν στάσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας για να συζητήσουν με τον κόσμο για την κλιματική κρίση και να αναζητήσουν τις εναλλακτικές.

 

 

Η αλληλεγγύη θα νικήσει

 

abahlali.org

 

Κλιμακώνεται η επίθεση του κράτους της Νότιας Αφρικής εναντίον του AbM (κίνημα ανθρώπων που ζουν σε παράγκες), με τελευταίο περιστατικό την κατηγορία για φόνο, βασισμένη σε ψευδή στοιχεία, που αντιμετωπίζουν 6 ακτιβιστές λόγω της δράσης τους. Να σημειωθεί, ότι το AbM έχει στοχοποιηθεί γιατί με την κατάληψη των περιοχών που κάνει για να φτιαχτούν παράγκες ενισχύει την αλληλεγγύη μεταξύ των φτωχών, και ότι από το 2005 που δημιουργήθηκε η αστυνομία και διάφορες παρακρατικές συμμορίες έχουν δολοφονήσει 21 μέλη του.

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet