Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε. Η ανοίκεια επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής και τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, γιατρός, Ανδρέας Ξανθός, από τον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας Documento, Κ. Βαξεβάνη, ξεπερνά κάθε όριο. Ο Βαξεβάνης σε ανάρτηση του στο twitter έφθασε στο σημείο να αναρωτηθεί:

«Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αντρέας Ξανθός, έχει να πει κάτι για το γεγονός ότι 16.519 άνθρωποι πέθαναν περιμένοντας ΜΕΘ; Θεωρεί πως υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες γι’ αυτό; Ή θεωρεί πως και ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια θα έκανε κατά το “και εμείς τον Τσίοδρα θα βάζαμε”».

Έχει χαθεί πια κάθε ίχνος ντροπής.

Ασφαλώς και ο Α. Ξανθός δεν χρειάζεται την δική μας υποστήριξη. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς υπουργούς και από τα πιο σοβαρά στελέχη του κόμματος στα ζητήματα υγείας. Είναι, όμως, άλλο πράγμα βέβαια να αξιοποιείς έναν επιστήμονα – επιδημιολόγο, με πολιτική εποπτεία αριστερής κυβέρνησης που θα ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας, και άλλο πράγμα να τον χρησιμοποιεί μια δεξιά κυβέρνηση, στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης του ΕΣΥ και τη μείωση του κόστους με άλλοθι τον εγκλεισμό. Πολύ απλά, τα ίδια πρόσωπα σε άλλα πολιτικά πλαίσια αποδίδουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Τότε προς τι, λοιπόν, αυτή η κατά μέτωπο επίθεση;

Οι διάφοροι «φίλοι» του κόμματος στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, από τον Βαξεβάνη μέχρι τον Λακόπουλο, χρησιμοποιώντας συνεχώς και αδιαλείπτως το όνομα του προέδρου –νομίζουν ότι αυτό τους προσφέρει ασυλία– προετοιμάζονται για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Δεν επιθυμούν απλά τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πλαδαρή, θολή και εκτός τόπου και χρόνου Κεντροαριστερά του συρμού, αλλά και επιτίθενται σε όσους αντιδρούν, τόσο στο κόμμα, όσο και στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Με προσβάσεις στο λεγόμενο προεδρικό μπλοκ, φιλοδοξούν να παίξουν τον ρόλο που το Συγκρότημα Λαμπράκη έπαιζε στον χώρο του Κέντρου και του ΠΑΣΟΚ.

Για να αλλάξουν του εσωκομματικούς συσχετισμούς δεν διστάζουν –όπως ακριβώς συνέβαινε και στο ΠΑΣΟΚ– να δολοφονούν χαρακτήρες. Χτες του Φίλη, σήμερα του Ξανθού. Πρόκειται για έναν ανορθόδοξο και βρώμικο πόλεμο, ο οποίος επιτείνει την εσωστρέφεια και δημιουργεί, εκ του μη όντως, εσωκομματικές εντάσεις με απροσδιόριστες συνέπειες και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα πιθανά να οδηγηθεί σε εκλογές.

Όλοι αυτοί οι «φίλοι» δεν καμία σχέση με τη δική μας Αριστερά. Οι προσπάθειες τους –πρέπει να το γνωρίζουν– θα αποτύχουν. Είμαστε και εμείς εδώ.

 

Αντώνης Βασιλείου, Τάκης Μαστρογιαννόπουλος Περισσότερα Άρθρα
Πρόσφατα άρθρα ( Θέματα )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet