Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για άρση της αδικίας σε βάρος του Σαϊντού

 

Τροπολογία υπέρ του μαθητή Σαϊντού Καμαρά κατέθεσε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη 29 Μαρτίου, ζητώντας την επαναφορά συγκεκριμένων διατάξεων που είχε καταργήσει στο παρελθόν η ΝΔ, με αποτέλεσμα να επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην ίδια την ουσία του κράτους δικαίου.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τη ΝΔ να πάρει συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά και εκατοντάδων άλλων που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, διαφορετικά ο τρόπος που πολιτεύεται πάνω σε αυτό το θέμα η Νέα Δημοκρατία θα είναι υποκριτικός.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει να επανέλθει η δυνατότητα των Ανεξάρτητων Επιτροπών της Αρχής Προσφυγών να παραπέμψουν προς εξέταση στις αρμόδιες αρχές μια αίτηση διεθνούς προστασίας, όταν αυτή απορρίπτεται, αλλά η Επιτροπή κρίνει ότι συντρέχουν ανθρωπιστικοί λόγοι για τη χορήγηση αδείας διαμονής στη χώρα. Με την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνεται η επαναφορά διατάξεων με συγκεκριμένες βελτιώσεις, ώστε να συντάσσονται με τις πιο σύγχρονες διεθνείς πρακτικές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΟ του κόμματος.

«Με την τροπολογία που καταθέσαμε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα, ζητάμε την επαναφορά των διατάξεων για τους ανθρωπιστικούς λόγους, που δίνουν δικαίωμα παραμονής στη χώρα για περιπτώσεις σαν τον μαθητή Σαϊντού Καμαρά, για ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα, για το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, αλλά και την προστασία και ασφάλεια της ζωής του. Επομένως ζητάμε και από την κυβέρνηση να πάρει θέση και να σταματήσει την υποκρισία, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως της προοδευτικής και αριστερής, να υπερψηφίσουν μια τροπολογία η οποία είναι σημαντική και για την κοινωνική συνοχή και για το κράτος δικαίου, αλλά και για να μην υπάρχουν “αόρατοι” στη χώρα», είπε σε δήλωσή του ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός.

Ο Κ. Μητσοτάκης, βέβαια, μπορεί να υποδέχτηκε τον Σαϊντού Καμαρά στο Μαξίμου, χάρη πάντα του επικοινωνιακού του προφίλ, αλλά η κυβέρνησή του απέρριψε την τροπολογία. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το ζήτημα, απάντησε πως «το πλαίσιο είναι επαρκές και λειτουργεί».

Αναμένεται, λοιπόν, να φανεί αν η μεγάλη κινητοποίηση των συμμαθητών, καθηγητών, αλλά και πολλών αλληλέγγυων πολιτών, για την παραμονή του Σαϊντού στη χώρα, θα δικαιωθεί από την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών, που θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα. Ο ίδιος ο μαθητές δήλωσε, βγαίνοντας από τη διαδικασία της συζήτησης της προσφυγής του: «Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας, σας ευχαριστώ για την αλληλεγγύη σας, ευχαριστώ όλα τα παιδιά απ' το λύκειο του Αγίου Δημητρίου, τον διευθυντή μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, πάρα πολύ».

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet