Απελευθέρωση των κρατουμένων

 

www.facebook.com/comitenationalpourlaliberationdesdetenusCNLD

 

Συνεχίζεται στην Αλγερία η εκστρατεία για την απελευθέρωση των περίπου 300 πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται αυθαίρετα λόγω της σχέσης τους με το κίνημα Χιράκ, που δημιουργήθηκε μέσα από τις μεγάλες διαδηλώσεις του 2019, οι οποίες ανέτρεψαν το αυταρχικό καθεστώς του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα. Να σημειωθεί, ότι το Χιράκ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις διεκδικώντας φιλολαϊκές πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, ενώ διαδοχικές κυβερνήσεις το έχουν στοχοποιήσει και το χαρακτηρίζουν απειλή για την εθνική ασφάλεια και την ενότητα της χώρας.

 

 

Κάτω τα χέρια από τους άστεγους

 

www.coalitionforthehomeless.org

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς να διώξει τους περισσότερους από 90.000 άστεγους από τους δρόμους, και να διαλύσει τους περίπου 150 καταυλισμούς αστέγων που υπάρχουν στην πόλη. Ακτιβιστές καταγγέλλουν το σχέδιο του Άνταμς να μεταφερθούν οι άστεγοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης απομακρυσμένων περιοχών γιατί τους στερεί την κοινωνική επαφή και τις υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες που χρειάζονται για να επιβιώσουν, και ζητούν ασφαλή καταφύγια για όλους μέσα στον ιστό της πόλης.

 

 

Άκυρο το δημοψήφισμα

 

www.lmbtszovetseg.hu

 

Μια πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Ουγγαρίας την Κυριακή, αφού μετά την εκστρατεία που έκανε περίπου 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν άκυρο στο ομοφοβικό δημοψήφισμα της ουγγρικής κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να μην φτάσει στο όριο της εγκυρότητας. Τίτλος του δημοψηφίσματος ήταν η «προστασία των παιδιών από τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ»(!), με τα ερωτήματά του να υποκινούν το μίσος ενάντια στις σεξουαλικές μειονότητες, χαρακτηρίζοντάς τις εχθρούς του έθνους που πρέπει να παταχθούν.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet