Αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους

 

prisonniers--politiques-samizdat-net

 

Συνεχίζοντας την κινηματική παράδοση που ξεκίνησε το 2004, χιλιάδες άνθρωποι σε διάφορες πόλεις του κόσμου ενώνουν αύριο τις φωνές τους συμμετέχοντας στις δράσεις αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατουμένους, σε μια πρωτοβουλία πολλών οργανώσεων που προσπαθούν να μην μείνει κανείς όμηρος του κράτους. Όπως αναφέρουν, απέναντι στην κρατική καταστολή των κοινωνικών αντιστάσεων που αποτελεί μέρος της ταξικής κυριαρχίας, στόχος των δράσεων είναι ο συντονισμός και η ενίσχυση των αγώνων μέσα και έξω από τις φυλακές.

 

 

Ενάντια στον Μπολσονάρο

 

twitter.com/hashtag/RolêdasEleições

 

Με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών, αντιφασιστικών οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων, και άλλων, συνεχίζεται μέχρι τις 4 Μαΐου στην Βραζιλία η εκστρατεία που καλεί όσους κλείνουν τα 16 χρόνια πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα του 1988 η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική για όσους έχουν συμπληρώσει τα 18 χρόνια και προαιρετική για τους 16άρηδες, και στόχος της εκστρατείας είναι η νεανική ριζοσπαστικότητα να φτάσει στις κάλπες και να εκφραστεί με ψήφο ενάντια στον Μπολσονάρο.

 

Μποϊκοτάζ στα δικαστήρια

 

twitter.com/hashtag/FreeThemAll

 

Με την απόφασή τους να υπερασπιστούν την ελευθερία τους μποϊκοτάροντας τα ισραηλινά δικαστήρια σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των εφετείων, των πρωτοδικείων, και του ανώτατου δικαστηρίου, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην παράνομη πρακτική της διοικητικής κράτησης. Η νέα αυτή μορφή συλλογικής αντίστασης συμπλήρωσε ήδη 100 ημέρες, και οι κρατούμενοι, εκτός από την δική τους απουσία, έχουν απαγορεύσει και στους δικηγόρους που τους εκπροσωπούν να εμφανίζονται στις αίθουσες των δικαστηρίων.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet