Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, που οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Είναι η πρώτη πανελλαδική απεργία από τότε που είναι στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και τους Οικολόγους και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις αγωνιστικές προσπάθειες των εργαζομένων να εξουδετερώσουν την πολιτική της λιτότητας. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, ιδίως της ΓΣΕΕ, προκηρύσσοντας την απεργία, άκρως απαραίτητη για να προστατευθούν όσα είναι δυνατόν από το ήδη τρομακτικά υποβαθμισμένο επίπεδο ζωής εργαζομένων και συνταξιούχων, δεν παρέλειψαν ταυτόχρονα να δείξουν την εχθρότητά τους – όχι να κάνουν την κριτική τους, όσο οξεία ήθελαν – προς την κυβέρνηση. Ας είναι.
Οι άνεργοι όμως, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι λαϊκές τάξεις, οι νέοι που ξανάφεραν στην κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία, έχοντας ακριβή στόχο τους δανειστές, τη νεοφιλελεύθερη ηγεσία της ΕΕ, που παρά το Βατερλώ της οικονομικής πολιτικής της, επιμένει και επαυξάνει. Έχουν στο στόχο τους την ελληνική εργοδοσία, που έχει επωφεληθεί από την πολιτική της τρόικας, η οποία εκθεμελιώνει βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, θεσμούς που για να ανακτηθούν ξανά θα χρειαστούν σκληροί αγώνες, όπως και όταν πρωτοκατακτήθηκαν.
Οι λαϊκές τάξεις, οι άνεργοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που θα πάρουν μέρος στην πορεία και θα περάσουν μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν ότι και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δίνουν επίσης τη δική τους μάχη σε μια σκληρή διαπραγμάτευση για να άρουν, όσο μπορούν, μέρος των συνεπειών της ήττας της 12ης Ιουλίου. Κόκκινα δάνεια, ασφαλιστικό, προστασία της πρώτης κατοικίας, 100 δόσεις, δημόσιο χρέος και πολλά άλλα ακόμη ζωτικής σημασίας ζητήματα βρίσκονται στο τραπέζι.
Είναι σαφές, και αυτό αντανακλά τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, ότι όσο πιο επιτυχημένη είναι η απεργία, όσο δυναμικότερη η πορεία, όσο περισσότερα εργοστάσια και περισσότερες υπηρεσίες κλείσουν, όσα περισσότερα μέσα μεταφοράς δεν κινηθούν την Πέμπτη, παρά μόνο για να πάνε τους απεργούς στις συγκεντρώσεις, τόσο μεγαλύτερη δύναμη αποκτούν οι διαπραγματευτές μας. Η επιτυχία της απεργίας, οι καμπάνιες γενικά για να γλιτώσουμε ό,τι μπορούμε, είναι μέρος της διαπραγμάτευσης.
Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, με τη μαζική συμμετοχή του στην απεργία θα αποδείξει στην πράξη όσα διακήρυσσε για την εμπιστοσύνη που έχει στα κινήματα, τη σημασία που αποδίδει στον αυτόνομο ρόλο τους, την αξία τους ως απαραίτητου συστατικού για να είναι νικηφόρος ο συνασπισμός κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που πρέπει να οικοδομηθεί. Εγκαινιάζεται μια νέα εποχή και από αυτή την πλευρά, Προστατεύουμε με τον αγώνα μας τη δουλειά μας, το μεροκάματο και τη σύνταξή μας, αλλά συγχρόνως δεν υποτιμούμε την αξία της συνάντησης της ιδεολογίας μας με τις αγωνιζόμενες λαϊκές τάξεις και τους νέους.
 
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet