«Ο άνθρωπος από το Βορρά» (The Northman) του Ρόμπερτ Έγκερς: Ο σκηνοθέτης του συγκλονιστικού, κλειστοφοβικού ψυχολογικού θρίλερ «Ο φάρος» (2019) επανέρχεται με μια ταινία η οποία εκτυλίσσεται την εποχή των Βίκινγκ. Μια επική ταινία εκδίκησης με ήρωα έναν νεαρό πρίγκιπα, ο βασιλιάς πατέρας του οποίου δολοφονείται μπροστά στα μάτια του, από τον θείο του, Φιόλνιρ. Ο νεαρός καταφέρνει να φύγει και ορκίζεται να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του και να σώσει τη μητέρα του. Έτσι όταν ενηλικιώνεται, επιστρέφει για να ξαναπάρει πίσω ό,τι του ανήκει: το βασίλειό του.

Εντυπωσιακή, σκοτεινή περιπέτεια τρόμου, με εντυπωσιακή διανομή ρόλων: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Ίθαν Χοκ, Νικόλ Κίντμαν, Γουίλεμ Νταφόε, Μπιόργκ, Άνια Τέιλορ-Τζόι.

«Τρεις ευχές για τη Σταχτοπούτα» (Tre Nøtter til Askepott) της Σέσιλι Μόσλι: Διασκευή του πασίγνωστου παραμυθιού από τη νορβηγίδα σκηνοθέτιδα, Σέσιλι Μόσλι. Η όμορφη και καλόκαρδη Σταχτοπούτα, μετά τον θάνατο του πατέρα της, ζει με τη σκληρή μητριά της και την κακομαθημένη θετή αδελφή της, Ντόρα. Σε έναν από τους περιπάτους της στο δάσος, όπου είναι το μοναδικό μέρος που αισθάνεται όμορφα, θα πέσει πάνω σε δυο κυνηγούς. Επειδή δεν συμφωνεί που κυνηγούν τα άγρια ζώα, προσπαθεί να τους εμποδίσει. Όμως ο ένας από τους άνδρες είναι ο όμορφος πρίγκιπας του βασιλείου, τον οποίο ο πατέρας του σκοπεύει να παντρέψει και γι’ αυτό διοργανώνει χορό με σκοπό ο γιος του να γνωρίσει την κατάλληλη νύφη. Ο πρίγκιπας αισθάνεται έλξη για τη Σταχτοπούτα, το ίδιο και η κοπέλα για τον πρίγκιπα. Μόνο που εκείνη δεν μπορεί να παρευρεθεί στο βασιλικό χορό καθώς της το απαγορεύει η μητέρα της η οποία φιλοδοξεί η κόρη της Ντόρα, να γοητεύσει το βασιλόπουλο και να γίνει γυναίκα του. Αλλά η Σταχτοπούτα χάρη στη δύναμη που θα αποκτήσει από τρία μαγικά φουντούκια θα καταφέρει να πάει στον χορό που διοργανώνει ο βασιλιάς.

Στον ρόλο της Σταχτοπούτας, η Άστριντ Σμέπλας, γνωστή ποπ σταρ από τη Νορβηγία.

 

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet